Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Koeajo: Volvo XC60 T8 AWD – konepellin alla sykkii patasydän

Koeajolle.com sai testaukseen viikoksi Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition MY24 plug-in hybridin.

Volvo on ruotsalainen autonvalmistaja, joka on tunnettu turvallisista ja laadukkaista autoistaan. He ovat viime vuosina ottaneet suuria askelia kohti kestävämpiä ajoneuvoja, erityisesti sähköautojen ja plug-in hybridien kehityksen osalta.

Volvo on sitoutunut sähköistämään merkittävän osan mallistostaan tulevaisuudessa. Heidän tavoitteensa on olla täysin sähköistetty autovalmistaja vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa, että he jättävät perinteiset polttomoottorit taakseen pysyvästi. Tällä hetkellä Volvo tarjoaa useita ladattavia hybridimalleja sekä täyssähköautoja kuluttajille eri tarpeisiin.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Myös Volvon tulevaisuus on sähköinen

Plug-in hybridimallit, kuten Volvo XC60 Recharge ja XC90 Recharge, tarjoavat mahdollisuuden ajaa lyhyitä matkoja täysin sähköllä, mikä vähentää paikallisia päästöjä ja polttoaineenkulutusta. Nämä autot yhdistävät sähkömoottorin ja perinteisen polttomoottorin hyvät puolet toisiinsa, joten ne tarjoavat sekä edullisen sähköistetyn ajon että perinteisen polttomoottorin tarjoaman toimintasäteen ja helppouden.

Volvo on myös julkaissut täyssähköautoja, kuten XC40 Recharge ja Volvo EX30, joista XC40 Recharge on heidän ensimmäinen täysin sähkökäyttöinen mallinsa. XC40 Recharge tarjoaa vaikuttavan toimintasäteen ja nopean latauksen mahdollisuuden, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat siirtyä kohti sähköautoilua.

Tällä kertaa Koeajolle.com toimitus sai käsiinsä todennäköisesti yhden sivuston hienoimmista koeajetuista autoista (ainakin jos allekirjoittaneelta kysytään) testaukseen viikoksi eli Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition MY24 plug-in hybridin. XC60 T8 Black Edition on huippuvarusteltu katumaasturi, jonka konepellin alla sykkii patasydän! Tämä on yksi allekirjoittaneen odotelluimmista koeajoista, josta pääsen vihdoin kertomaan myös teille lisää!

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Volvo XC60 T8 Black Edition on hurjan näköinen edestä!

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Koeajossa Volvo XC80 T8 AWD Long Range High Performance Ultimate Black Edition plug-in hybridi

XC60 T8:sta löytyy avaimeton ajo ominaisuus (niin sisäänmeno kuin käynnistys), joka mahdollistaa sen, että ovi aukeaa automaattisesti koskiessasi oven kahvaa avaimet taskussa. Autoon istahtamisen jälkeen pääset välittömästi käynnistämään auton jarrupoljinta painaessasi ja samalla keskikonsolista start/stop painiketta vääntäessäsi lyhyesti oikealle. Yksinkertaista ja toimivaa! Suunnanvalitsin/vaihteenvalitsin löytyy myös keskikonsolista, jonka myötä ajo voi alkaa!

Näin poikkeuksellisen viileänä keväänä on pakko nostaa jokaisen länsimaalaisen märkäuni eli lämmitettävä ohjauspyörä, joka lämpenee käden käänteessä. En voi sanoin kuvailla miten paljon minua ärsyttää se, että omasta autostani ei löydy tätä ominaisuutta. Ehkä vielä jonakin päivänä!

Ennen liikkeelle lähtöä, säädin kuljettajan penkin itselleni sopivaksi penkin vasemmalla puolella olevista sähköisistä napeista. Sähköisen napin painalluksen jälkeen keskusnäytöstä pystyi suoraan näkemään säätöjen tekemät muutokset. Penkin asentoa pystyi säätämään jokaiseen avaruudelliseen suuntaan, joten jokainen löytää itselleen sopivan ajoasennon. Erityismainintana reisituen säätö oli hyvin laaja sopien monen pituisille jaloille.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Kuljettajan penkin säätöjä pystyi seuraamaan kosketusnäytöstä

Koeajon ensimmäisenä asia huomaat hyvin nopeasti piippauksen alkavan, joka on nopeusrajoitusvaroitin, mikä ilmoittaa nopeutesi ylittäneen sallitun nopeuden. Harmillisesti tämä piippaus alkaa jo heti siinä vaiheessa, kun sallittu nopeusrajoitus ylittyy edes 1 km/h, minkä vuoksi oma käteni päätyi ratilla hyvinkin nopeasti ottaakseni sen pois käytöstä. Nopeusrajoitinvaroittimen sulkeminen onnistuu ratin vasemmalta puolelta painamalla vasemmalle osoittavaa nuolta kerran.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

XC60 ratin vasemmalla puolella on adaptiivisen vakionopeuden säätimien ja Pilot Assistin käyttö. Oikealla taas kanavien selaus, äänenvoimakkuuden säätö, äänikomennot ja ajotietokoneen näkymän vaihto

HUD (head up display) heijastusnäyttö tuulilasissa pitää kuljettajan katseen koko ajan tiessä samalla kertoen tärkeätä tietoa ympäristöstä aina nopeusrajoituksista, poliisin kameroihin kuin liian pieneen etäisyyteen edellä olevasta autosta. HUD on perusasetuksilla varsin kirkas, mutta kirkkautta pystyy säätämään sinulle sopivaksi kosketusnäytön asetuksista. HUD on kyllä ehdoton lisäämään turvallisuutta, kun katsetta ei missään vaiheessa tarvitse pudottaa pois tieltä ajotietokoneelle tai kosketusnäyttöön.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Volvo XC60 T8 Black Editionin sisustuksessa on metalliset yksityiskohdat

XC60 T8 Black Edition on varusteltu varmasti parhaiten toimivilla matriisivaloilla, mitä olen eläissäni nähnyt. Yön pikkutunneilla pitkiä käyttäessä huomaa miten valot automaattisesti valaisevat sinulle tärkeän suunnan. Jos käännät paikallaan auton rattia oikealle, niin valot kaartuvat samaan suuntaan näyttäen sinulle koko ajan parhaalla mahdollisella tavalla suunnan, johon olet menossa. Täysaktiiviset LED-kaukovalot sisältävät myös häikäisynestoautomatiikkaa tehden vastaantulevien elämästä helpompaa.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

XC60 T8 Black Edition on varusteltu Bowers & Wilkins -äänentoistojärjestelmällä. Äänenlaatu on taivaallinen

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Ajotilojen juhlaa

Volvo XC60 T8 Black Edition ajotiloja on viisi: Hybrid, Power, Pure, Off-road ja Constant AWD. Suurin osa koeajosta tuli suoritettua Hybrid-tilassa, jossa auto automaattisesti päättää kumpaa voimanlähdettä käytetään, sähköakkua vai polttomoottoria.

Constant AWD -ajotila nimensä mukaisesti on tarkoitettu talvikeleihin, milloin jatkuvasti päällä oleva neliveto lisää auton pitoa ja sitä kautta turvallisuutta. Constant AWD ajotila kuluttaa myös enemmän sähköä, joten sitä ei kannata huvin ja urheilun vuoksi pitää koko ajan päällä.

Osa koeajosta tuli toteutettua Power-tilassa, jossa auton ajettavuus muuttuu voimakkaammaksi. Tässä tilassa auton kiihtyvyys pääsee uusiin sfääreihin ja luulisin, että auto pitäisi rekisteröidä raketiksi tämän tilan myötä.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

XC60 T8 Black Edition kojelaudalla komeilee yksi monesta Bowers & Wilkins kaiuttimista

Hybrid-ajotilasta Power-ajotilaan siirtyminen muuttaa pohjan korkeutta ja tuo autoon voimakkaammat äänet! Laita äänet päälle, kun katsot alla olevan upotetun videon.

Katumaasturissa ajoasento on huomattavasti normaalia autoa korkeammalla, joka tekee ajamisesta turvallisemman tuntuista. Samalla myös näkyvyys on normaalilla korkeudella olevaa autoa huomattavasti parempi edesauttaen turvallisuuden tunteen syntyä. Autoa ajaessani sanoin useita kertoja kanssamatkustajalle auton olevan turvallisimman tuntuinen kuin mikään muu koeajamani auto aikaisemmin. On hyvinkin todennäköistä, että katumaasturi on meidän taloutemme seuraava korimalli.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Musta XC60 T8 Black Edition näyttää niin hyvältä

Peruuttamisen helpottamiseksi autosta löytyi niin 360 asteen kamera (lintuperspektiivi), pysäköintikamera ja -tutka niin edestä kuin takaa. Tällä varustelutasolla peruuttamisessa epäonnistuminen ei vain enää ole mitenkään mahdollista. Peruuttaessa pystyt kosketusnäytöltä itse valitsemaan 360 asteen kameran tai yksittäisen pysäköintikameran välillä. Kumpi sitten sopiikin sinulle parhaiten!

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Auton tekniset ominaisuudet ovat vielä kerättynä alla olevaan taulukkoon kaikille numeroniiloille. Erityismainintana pitää nostaa perävaunun enimmäispainon, joka on hurjat 2250 kilogrammaa jarrulliselle peräkärrylle.

Tekninen ominaisuusArvo
Istuimet5 kpl
Leveys2117 mm (peilien kanssa)
Korkeus1651 mm
Pituus4708 mm
Perävaunun enimmäispaino750 kg (jarruitta) / 2250 kg (jarruilla)
Paino2163 kg
Akun kokonaiskapasiteetti18.8 kWh
Huippunopeus180 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h)4.9 s
Akun kantama (WLTP)079 km
Polttoainesäiliön tilavuus71 L
Suurin vääntömomentti709 Nm
Suurin teho335 kW
Tavaratilan tilavuus468 L

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Volvo XC60 T8 Black Edition on tyylikkyydeltään ihan omaa luokkaansa

Volvo XC60 T8 Black Editionin kaikki penkit ovat ergonomisesti muotoiltuja mahdollistaen erinomaisen matkustusmukavuuden. Molemmat etupenkit ovat säädettäviä, minkä vuoksi istuma-asennon löytäminen juuri sinulle on helppoa kuin heinän teko. Penkkien materiaaleina on niin premium nahka- kuin kangasverhoilu tuoden molempien materiaalien hyvät ominaisuudet. Penkit ovat tukevat ja mukavat istua pitkissäkin ajoissa, joita allekirjoittanut teki useampia koeajon aikana.

Volvo XC60 T8 sisustus yhdistää tyylikkään muotoilun ja hienostuneen mukavuuden. Mustaan sisustukseen sopii älyttömän hyvin metalliset yksityiskohdat. Erityisesti Bowers and Wilkins äänentoistojärjestelmän kaiuttimet näyttävät näyttäviltä mustaa taustaa vasten. Viimeisenä näyttävänä yksityiskohtana pitää nostaa vaihteenvalitsin, joka on käsin valmistettu Orreforssin toimesta kristallista. Se on niin upeaa muotoilua, että on vaikea antaa sille tarpeeksi arvostusta!

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Musta sisustus metallinvärisillä yksityiskohdilla tekevät Volvo XC60 T8 sisustuksesta kuninkaalliset

Kojelaudan keskipisteenä on 9 tuumainen keskusnäyttö, joka on varusteltu Android-pohjaisella viihdejärjestelmällä. Viihdejärjestelmä on varusteltu Googlen palveluilla, kuten Googlen Maps karttapalvelulla. Volvo XC60 T8 Black Edition kosketusnäytön käyttäminen on yksinkertaista ja sulavaa! Kosketusnäytön käyttöjärjestelmän suunnittelussa on menty funktionaalisuus edellä, joka näkyy yksinkertaisena käytettävyytenä. Auton asetusten muokkaaminen onnistuu vaivatta ja ajotilan vaihtaminen, vaikka kesken ajon on luontevaa. Näet lisää yksityiskohtia keskusnäytön käyttöjärjestelmästä alla olevasta videosta.

Volvo XC60 T8 Black Edition on voimakkaan suorituskyvyn ja huipputeknologian omaava plug-in hybridi, jonka sisällä mylvii niin poltto- kuin sähkömoottori! Auto tarjoaa ylellisen ja tilavan sisätilan sekä vaikuttavan ajokokemuksen vaativammallekin kuskille niin kaupungissa kuin maantiellä.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Mustat isot vanteet ovat upea ilmestys uudessa Volvo XC60 T8 katumaasturissa

Ulkopuolelta XC60 Black Edition on niin näyttävän näköinen, että ensi kertaa koskaan huomasin päiden kääntyvän liikenteessä autoa kohti. Enkä yhtään ihmettele! Täysin mustaan pukeutunut XC60 katumaasturi yhdistettynä mustiin isoisiin vanteisiin saa allekirjoittaneellakin sukat pyörimään jaloissa. Jotta minun sanaani ei tarvitse pelkästään luottaa, niin alla olevasta videosta näet jokaisen sanan olevan täyttä totta!

Volvo XC60 T8 Black Edition on varusteltu sähkötoimisella lasisella panoraamakattoluukulla, jonka myötä matkustamo saa lisää valoa niinä kolmena päivänä vuodessa, kun Suomessa paistaa kunnolla aurinko. Auringon paisteen sijaan panoraamakattoluukku tekee matkustamosta ainakin tilavamman tuntuisen.

Katumaasturien korimallin mahdollistamana takapenkeillä on omalla mittapuulla valtavasti tilaa jokaiseen avaruudelliseen suuntaan, minkä näkee parhaiten alla olevasta demonstraatiosta. Täydellisissä mittausolosuhteissa 175 cm elopituudeltaan oleva allekirjoittanut voisi kasvaa vielä 15 cm lisää ennen kuin pitäisi alkaa pohtia tilan puutetta. Myöskään polvien ottamisesta kiinni etupenkkien selkämään ei tarvitse pelätä.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Allekirjoittanut entine porilaine, nykyine testikuski pohtii takapenkillä elämänvalintojaan. Kuten huomaatte, kaveri mahtuu takapenkeille, vaikka poikittain

Tavaratilan tilavuus on 468 litraa, joka mahdollistaa isompienkin matkatavaroiden kuljettamisen ilman pelkoa tilan käymisestä liian pieneksi. Arvioni mukaan tavaratilaan mahtuu yhteensä neljä matkalaukkua samanaikaisesti, joten isommankin perheen matkatavaroiden kuljettamisessa ei tule ongelmia tällä autolla.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Volvo XC60 tavaratilaan jää valtavasti tyhjää tilaa suuren matkalaukunkin jälkeen

Vaikka kätesi olisi täynnä kauppakasseja, niin Volvo XC60 T8 AWD tavaratilan käyttäminen on helppoa. Kuten alla olevasta videosta näet, niin auton tavaratilan saa auki heilauttamalla jalkaa auton alapuolella. Sulkeminen tapahtuu nappia painamalla! Ai että miten helppoa!

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Volvo XC60 T8 polttoaineen kulutus ja akuston kantama

Volvo XC60 T8 Black Edition on plug-in hybridi, joka on varusteltu polttoainesäiliön lisäksi myös sähköakustolla. Akuston kokonaiskapasiteetti on 18.8 kWh, joka mahdollistaa paperilla noin 80 kilometrin kantaman (WLTP), mutta omien mittausteni perusteella todellisuus on 67-70 kilometriä. Akuston lataaminen onnistuu kätevästi kotosalla AC-latauksella (11 kW Type 2, 3-vaihe 16 A) kolmessa tunnista nollasta prosentista sataan prosenttiin. Laturin teholla 6.4 kW (2-vaiheinen) akuston lataaminen kesti minulla noin 7-9 tuntia täysin tyhjästä kokonaan täyteen.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Volvo XC60 T8 AWD ajotietokone antaa arvion latausajasta kytkennän jälkeen. Latauksen edetessä valmistumisaika tarkentuu

XC60 T8 AWD Black Edition polttoainesäiliön tilavuus on 71 litraa, joka yhdessä täyden sähköakun kanssa antaa kantamaksi noin 900 kilometriä ajotietokoneen mukaan. Moni artikkelia lukeva saattaa miettiä miten paljon auto kuluttaa polttoainetta silloin, kun sähköakku on kokonaisuudessaan tyhjä. Ei hätää, me testasimme sen ajamalla noin 80 kilometrin matkan, josta 30 prosenttia oli kaupunki- ja taajama-ajoa, ja loput maantiellä. Keskimääräinen kulutus täysin tyhjällä akulla nopeusrajoitusten mukaan ajamalla asettui 8.2 litraan / 100 kilometriä, mikä on mielestäni erinomainen suoritus näin painavalle katumaasturille. Plug-in hybridin sähköakun ollessa virroissaan, polttoaineen kulutus on älyttömän pieni, jopa 1.5 litran kulutusta tuli saavutettua työmatkoilla.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

Volvo XC60 T8 Black Edition kulutus asettui 8.2 litraan satasella tyhjällä akulla

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Miten paljon Volvo XC60 T8 AWD Long Range Ultimate Black Edition maksaa?

Koeajossa ollut XC60 T8 AWD Long Range High Performance Ultimate Black Edition MY24 on varustelutasoltaan kyseisen malliston ehdotonta huippua. Vuosimallin 2025 Volvo XC60 Black Editionien hinnat on listattuna alla olevaan taulukkoon (tiedot tarkistettu hinnastosta maaliskuussa 2024). Kaikista parhaiten varusteltu XC60 T8 AWD Long Range High Performance Ultra Pro Black Edition lähtee omaksi 76 929.72 euron hintaan. Pikkuisen varustelutasosta nipistämällä hinnan saa laskettua 72 767.57 euroon. Rahoitusvaihtoehdoista löytyi niin käteinen, osamaksurahoitus kuin yksityisleasing.

MalliAutoveroton hinta, alv 24% (€)Arvioitu autovero (€)Kokonaishinta (€)
XC60 T8 AWD Long Range High Performance Ultra Black Edition72 6902 189,5774 879,57
XC60 T8 AWD Long Range High Performance Ultra Pro Black Edition74 6802 249,7276 929,72
XC60 T8 AWD Long Range High Performance Plus Black Edition70 6402 127.5772 767.57
XC60 T8 AWD Long Range High Performance Plus Pro Black Edition71 6302 157.5273 787.52

Oliko ajokokemuksessa tai autossa moitittavaa?

Koeajon ja auton negatiivisin puoli oli se, että jouduin palauttamaan sen. Ajokokemus oli yksinkertaisesti parasta mitä olen koskaan kokenut, jopa parempaa kuin Tesla Model Y, jota en sano heppoisesti. Koko viikon koeajon yhteydessä minulla oli auton kanssa vain yksi ongelma ja se oli puhelimen langattoman latauksen kanssa. Jostain syystä en saanut sitä toimimaan omalla puhelimellani.

Koeajo Volvo XC60 T8 AWD Long Range HP Ultimate Black Edition kokemuksia

XC60 T8 Black Edition on virtaviivainen myös takaapäin

Lähteet: https://www.volvocars.com/fi/

Volvo XC60 T8 AWD Long Range High Performance Ultimate Black Edition
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 2.0-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (335 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 2000 km
 • Koeajon tarjosi: Bilia Volvo

Nyt luetuimmat