Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Koeajo: Volvo V60 T8 AWD – Kartano-Volvon perintö elää hyvin

Farmari-Volvo on lähes aina pomminvarma ratkaisu, kun haetaan hyvää käyttöautoa. Koeajettu Volvo V60 T8 AWD ei tehnyt poikkeusta.

Farmari-Volvo on ollut jo vuosikymmenet eräänlainen suomalainen keskiluokan statussymboli. Kliseinen keskiluokkaisuus on voitu tiivistää kolmeen perustekijään: omakotitalo, kultainen noutaja ja farmari-Volvo. Eikä sinällään ihme, sillä “Kartano-Volvot” ovat olleet hyvin arvostettuja, joskin myös melko arvokkaita autoja, joiden omistamiseen kaikilla ei ole välttämättä mahdollisuutta kovastakaan halustakaan huolimatta.

Nykyään farmari-Volvojen tulevaisuus näyttää kuitenkin melko harmaalta. Sähköautot yleistyvät kovaa tahtia, eikä farmarikori ole vieläkään kovin yleinen mahdollisuus sähköauton yhteyteen. Sähkön tulevaisuus on myönnetty myös Volvolla, sillä ruotsalaismerkki lopetti jo dieselautojen valmistamisen.

Lisäksi crossover-buumi on sekin kaventanut merkittävästi Volvon farmarimallistoa. Mallisto on nykyään pääasiassa pelkkää katumaasturia tai crossoveria (kuten aiemmin koeajamamme Volvo EX30 ja Volvo XC40), kun taas farmarimalleja on enää Volvo V60 ja Volvo V90. Vielä heikommin menee kuitenkin sedanilla, jota on tarjolla vain yhtenä mallina nimeltään Volvo S90.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Suomalaisten suosikki Volvo V60

Kahdesta farmari-Volvon mallista päädyimme tämänkertaisella koeajolla pienempään, eli Volvo V60 -malliin. Ulkoisesti V60- ja V90-veljeksissä ei ole kovin suuria ja näkyviä eroja, mutta luonnollisesti isompi mallinumero tarkoittaa kaikin puolin isompia vaihtoehtoja.

Vaikka Volvo V60 on isoveljeään pienempi, ei se ole millään tavalla pieni. Päinvastoin, se täyttää kyllä erinomaisesti monen lapsiperheen käyttötarpeen, missä koko konkkaronkan isompikin tavaramäärä liikkuu näppärästi kesämökin, harrastusten ja Prisma-reissujen välillä. Palataan Volvon tiloihin vielä myöhemmin uudelleen.

Farmari-Volvoista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta yhtä asiaa. Mielestäni sekä Volvo V60, että Volvo V90 ovat yksiä historian hienoimpia farmariautoja maailmassa – enkä ole varmasti mielipiteeni kanssa yksin. Yleensä farmarit tuppaavat jäämään sedanille ulkonäöllisissä asioissa, mutta Volvolla asia on päinvastaisesti toisin päin.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Koeajoon järeämpi Volvo V60 T8 eAWD

Volvo V60:sta löytyy kahta erilaista versiota. Halvempi on hieman tehottomampi 350-hevosvoimainen Volvo V60 T6 eAWD (nollasta sataan 5,4 sekuntia) ja enemmän euroja panostamalla saa vieläkin hurjemmat 455-hevosvoimaisen T8 eAWD:n (nollasta sataan 4,9 sekuntia). Valitsit sitten kumman tahansa, näillä suorituskyvyillä kyllä ehtii perille.

Molemmat V60-vaihtoehdot ovat lataushybridejä – Volvohan ei tee enää muita kuin lataushybridejä tai sähköautoja. Sähkömoottori mahdollistaa jopa 70 kilometrin toimintasäteen sähköllä, riippuen toki hyvin paljon ajotavasta. Kuitenkin kotikulmien lähistöllä suhailu on mahdollista toteuttaa pelkän sähkön voimin.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Mittaristossa kiinnostavin informaatio on usein erilaiset lukemat. Koeajorundilla pääsimme alle 3 litran keskikulutukseen, kiitos pitkälti sähköllä liikkumisen.

Koeajoyksilömme oli sillä tehokkaammalla voimalinjalla, eli koko mallinimi kulki muodossa Volvo V60 T8 eAWD Long Range High Performance Plus Dark. Kuten mallinimikin kertoo, auto on nelivetoinen. Normaaliolosuhteissa autossa vetävät vain takapyörät, mutta etupyörät tulevat tilanteen vaatiessa mukaan talkoisiin – ja tietenkin ajo-ohjelmista voi halutessaan asettaa AWD-ajotilan päälle.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Yläpuolen kuvan ajotiloista voi todeta sen, että Hybrid-ajotila pyrkii optimoimaan ajo-ominaisuudet mahdollisimman fiksusti, Power-tila tuo räjähtävää voimaa esimerkiksi ohitustilanteisiin, Pure-tilassa voit ajaa pelkän sähkön voimilla ja Constant AWD-tilassa saadaan pakotettua neliveto mukaan kuvioihin.

Akun käytön voi joko automatisoida (Auto) tai sähkön käyttöä voi holdailla tulevaa varten (Hold). Tarvittaessa polttomoottoria voi käyttää myös akun lataamiseen (Charge), joskaan ihan järin suurta järkeä emme sille keksineet.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Komeat ja ennen kaikkea mukavat sisätilat

Volvot ovat olleet kahdessa asiassa tavallisesti jonkinlaisia edelläkävijöitä. Turvallisuus on monien ensimmäinen mielikuva Volvon vahvuuksista, mutta kyllä myös erilaiset ergonomiset ratkaisut loistavat nekin ruotsalaismerkin ansioluettelolistan jatkona.

Volvo V60 ei tuota näissäkään asioissa pettymyksiä. Turvallisuuspuolelta löytyvät ne nykypäivänä yleisimmät ADAS-varusteet aina kuolleen kulman tunnistimista kuljettajan vireystilan tutkimisen kautta jopa auton matkustajien tunnistamiseen – Volvossa et voi siis unohtaa lapsiasi takapenkille nukkumaan.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Volvo V60:n etupenkeillä oli lokoisat oltavat…

Myös ergonomia-asiat ovat Volvossa hyvin kondiksessa. Penkit erittäin mukavat istua, jonka lisäksi Moritz-nahkaverhoilu myös näyttää todella hyvältä. Istuimissa riittää erilaista säätövaraa lähes loputtomiin asti, joskin itse henkilökohtaisesti vierastan aina vähän sitä mallia, että osa säädöistä (mm. reisi- ja ristiseläntuet) säädetään osittain näytön kautta, joten ajaessa näiden hienosäätö on vaikeaa ja vaarallista.

Ergonomiaan liittyen myös tilaa riittää lähes millä tahansa paikalla istuen. Etupenkeillä tilaa on riittävästi ja myös takapenkillä matkustaa näppärästi aikuisen mitoissa oleva ihmisoletettu. Kyllähän tämän auton tiloista kertoo jotain sekin, että Volvo V60 on tuttu näky myös taksitolpalla.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

…eikä takapenkinkään oltavia voi yhtään haukkua.

Myös takakontista pitäisi löytyä tarpeeksi tilaa keskiverron tai jopa sen ylittävän perheen menemisiin ja tulemisiin. Volvo V60:n tilaa ihmeteltäessä unohtuu helposti se, että mallistosta löytyisi vielä vähän isompi Volvo V90, jos V60 jää syystä tai toisesta ahtaaksi.

Muusta varustelusta mainittaneen erinomaiset LED-ajovalot, jotka pitivät sisällään Volvon tavaramerkin, Thor’s hammer -LED-päiväajovalot. Auton multimedialaite pohjautuu pitkälti Googlen palveluihin ja sieltä löytyy sovelluksia kuten Spotify tai Yle Areena. Näiden sovellusten käyttökokemusta parantaa entisestään hyvälaatuinen Harman/Kardon-audiopaketti.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Takakontin tila riittää varmasti monelle erilaiseen käyttötarkoitukseen.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Aina mukava Volvo

Volvo V60:n koeajo oli poikkeuksellisen mukava. Edes kevään ja talven välillä taistelevat keliolosuhteet rankkoine räntäsateineen tai melko paksuine loskakerroksineen ei hämmentänyt auton ajamisen hienoutta.

On helppo todeta, että Volvo V60 on yksi parhaista sivustollamme koeajamistamme autoista, joskin erilaisten ja etenkin eri-ikäisten autojen vertailu on aina varsin subjektiivista. Kiitos sähkön, auto lipuu liki ääneti tavallisessa kaupunkiliikenteessä. Rengasmelu ei sekään tule ohjaamon saakka, vaikka auton alla pyörivätkin melko isokokoiset kitkarenkaat.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Kuten kuva kertoo, sääolosuhteet koeajon aikana eivät mairitelleet.

Vaikka Volvosta löytyykin yli 450 hevosvoimaa, ei se silti tunnu miltään raketilta, jolla tekisi mieli sutaista jokaisista liikennevaloista hurjaa kyytiä liikkeelle – eikä sen kyllä tarvitsekaan. Suoritimme koeajon pääasiassa Hybrid-ajotilaa käyttäen, jossa voima ei esittänyt pääroolia.

Toki yksi räväkämpi kiihdytyskin mahtui mukaan, kun liityimme lyhyeltä rampilta ruuhkaiseen liikenteeseen. Tässä tilanteessa polttomoottori iski nopeasti mukaan talkoisiin liikuttamaan isokokoista Volvoa, ja liikkuminen ei jäänyt ainakaan tehottomuudesta kiinni. Kiitos nelivedon, auto ei jäänyt myöskään sutimaan loskaiselle asfaltille.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Volvo V60 käynnistyy ja sammuu nappulasta – siinä ei ole mitään erikoista. Erikoista on toki se, että nappulaa ei paineta, vaan sitä kierretään myötäpäivään vähän perinteisen virta-avaimen tapaan.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Pientä ihastumista ilmassa?

Volvo V60 oli niitä autoja, joita oli epämukava palauttaa takaisin autoliikkeen pihaan. Tällaisessa autossa sitä viettäisi mielellään enemmänkin aikaa.

Lisäksi Volvo V60:n voi laskea niihin autoihin, joka sytytti koeajon aikana aidot ostohalut. Hyvin usein koeajon aikana syntyy jonkinlainen innostus autoon, ja sitä miettii millaista oma autoiluarki olisi kyseisen auton ratissa. Volvon kohdalla taas huomasin väkisinkin laskeskelevani erilaisia rahoitusvaihtoehtoja päässäni.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia

Rahoitus onkin se ainoa syy, miksi Volvo V60:n omistaminen taitaa jäädä vielä utopiaksi. Halvimmillaan tällainen auto lähtee reilusta 57 000 eurosta, ja vähänkin lisäherkkuja tilaamalla hinta nousee alta aikayksikön yli 60 000 euron, joka on paljon rahaa säilöttynä neljän kumipyörän päälle.

Volvo V60 herätti kuitenkin välittömiä ihastuksen tuntemuksia. Yksi paikka mistä tämän pystyi huomaamaan helposti, oli muu liikenne. Koeajon jälkeen sitä kiinnitti yllättävän paljon huomiota muihin liikenteessä liikkuviin uudehkoihin Kartano-Volvoihin. Ehkä minullakin vielä joku päivä, kuka ties.

Koeajo Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus kokemuksia
Volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus Dark
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 2.0-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (335 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 2600 km
 • Koeajon tarjosi: Hämeen Autovaruste, Jyväskylä

Nyt luetuimmat