Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Koeajo: Volvo V60 T6 AWD – perhefarmarien parhaimmistoa

Viikon koeajossa oli tällä kertaa perhefarmarien parhaimmistoa eli Volvo V60 T6 AWD.

Volvo, ruotsalainen autonvalmistaja, on uhmakkaasti luvannut sähköistää kaikki autonsa vuoden 2030 mennessä, minkä jälkeen polttomoottoreita ei löydy enää mistään automalleista. Vielä tänä päivänä Volvolta löytyy kuitenkin sähköautojen lisäksi myös ladattavia hybrideitä, kuten juuri vähän aikaa sitten sivustollamme esitelty Volvo XC60 T8 AWD Black Edition.

XC60 T8 AWD koeajon jälkeen vuorossa oli tutustua erityisesti perheille suunnattuun tilavaan farmariin eli Volvo V60 T6 AWD Long Range Ultimate Bright -malliin. V60 T6 tehokkaampi malli V60 T8 AWD on jo aikaisemmin esitelty Koeajolle.com toimituksen puolesta, mutta tällä kertaa saatiin viikon koeajoon pikkuisen vähän heppoja omaava yksilö.

Vaikka T6 ja T8 välillä onkin noin 100 ratsukon ero, niin siitä huolimatta T6 löytyy voimaa kuin pienestä kylästä. Molemmat T6 ja T8 ovat plug-in hybridejä, joten tehoa saadaan niin polttomoottorista kuin sähkömoottorista.

Lue myös täyssähköisten Volvojen koeajojen tunnelmat: Volvo EX30 – Suomen paras sähköinen katumaasturi hinta-laatusuhteeltaan? ja Volvo XC40 Recharge – Täyssähkö katumaasturi erinomaisella ajokokemuksella.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Koeajossa Volvo V60 T6 AWD Long Range Ultimate Bright

Uusille autoille tyypilliseen tapaan V60 on varusteltu avaimettomalla ajolla ja lukkojen avaamisella. Tämä ominaisuus mahdollistaa ovien automaattisen aukeamisen ovenkahvaa koskettamalla, kun avaimet ovat tarpeeksi lähellä autoa kuljettajan taskussa.

Keskikonsolissa on Start/Stop-painike, jota lyhyesti oikealle kääntämällä auto käynnistyy. Vaihteenvalitsin löytyy myös Start/Stop-painikkeen vieressä, mikä on materiaaliltaan Ruotsissa Orreforssin toimesta käsin valmistettua kristallia.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

V60 T6 AWD Ultimate Bright -mallin etupenkit ovat sähköisesti säädettäviä

Kuljettajan paikalle istumisen jälkeen säädin penkin asennon itselleni sopivaksi sähköisillä painikkeilla, jotka sijaitsivat penkin vasemmalla reunalla. Sähköisten painikkeiden säätöjä oli mahdollisuus kätevästi seurata kojelaudalla sijaitsevasta kosketusnäytöstä. Edellisen kuljettajan jälkeen tein myös pienet säädöt autoon rattiin, jonka vapauttaja oli syvällä jalkatilassa ratin alapuolella. Sähkösäätöisen istuimen asentoja pystyi tallentamaan kaksi kappaletta, joka on käytännöllinen ominaisuus, jos autoa ajaa päivittäin kaksi täysin eri kokoista kuljettajaa. Sopivaksi säädetyn penkin, ratin ja reisituen jälkeen ajaminen pääsi vihdoin alkamaan.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Vaikea olla tykkäämättä näin upeasta ilmestyksestä?

Volvo V60 oli automatisoitu lämmitettävän ohjauspyörän kytkeytyminen auton käynnistyksen yhteydessä, joka on sellainen ominaisuus, mitä ei vaan osaa arvostaa ennen kuin sellaisen kokee. Omassa autossani tätä ei löydy, mikä on kova paikka pullamössöytyneelle meikäläiselle.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Panoraamakatto tekee autosta avaramman ja tuo lisää valoa matkustamoon

Volvo V60 T6 on varusteltu 8-portaisella Geartronic-automaattivaihteistolla, jonka vaihteen vaihtaminen on niin sulavaa, että sitä on mahdotonta huomata. Luulin aina, että omassa Audi A3 MHEV -kevythybridissä vaihteen vaihtuminen on sulavaa, mutta miten väärässä olinkaan. Auto on kyllä huippuunsa optimoitu kaikilla mahdollisilla nopeuksilla tehden ajamisesta yhtä juhlaa, mutta samaan aikaan taloudellista.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Volvo V60 T6 on varusteltu upeilla matriisivaloilla

V60 T6 AWD on varusteltu nelivetojärjestelmällä, joka tarjoaa erinomaisen pidon ja vakauden kaikissa olosuhteissa. Tämä on erityisen hyödyllistä alueilla, joilla on vaihtelevat sääolosuhteet tai epätasaiset tiet. Nelivetojärjestelmä lisää ajoturvallisuutta ja antaa kuljettajalle luottamusta erityisesti Suomen talviolosuhteissa. Nelivetojärjestelmää ei kannata kuitenkaan turhaan pitää kesäolosuhteissa päällä, koska se lisää polttoaineen kulutusta tuomatta juuri mitään lisähyötyä.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

V60 T6 ratin vasemmalla puolella on adaptiivisen vakionopeuden säätimien ja Pilot Assistin käyttö. Oikealla taas radiokanavien vaihto, äänenvoimakkuuden säätö, äänikomennot ja ajotietokoneen näkymän vaihto

V60 T6 AWD on uusille plug-in hybridi Volvoille tutut viisi ajotilaa: Hybrid, Power, Pure, Off-road ja Constant AWD. Suurin osa allekirjoittaneen koeajosta tuli suoritettua Hybrid-tilassa, jossa auto automaattisesti päättää kumpaa voimanlähdettä käytetään, polttomoottoria vai sähköä. Osa koeajosta tuli toteutettua myös Power-tilassa, jossa auton pohja muuttui kovemmaksi ja ajettavuus tuli voimakkaammaksi. Myös kiihtyvyydessä oli nähtävissä pientä reipastumista Hybrid-tilaan verrattuna, mutta ero ei ollut niin merkittävä kuin aikaisemmin ajetussa XC60 T8:ssa.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Volvo V60 T6 AWD on muotoilultaan sporttinen

HUD-heijastusnäyttö löytyi tästäkin huippuvarustellusta Volvosta, mikä on erinomainen lisävaruste lisäämään turvallisuutta kuljettajan katseen pysyessä koko ajan ajosuunnassa. HUD heijastaa tuulilasiin nopeuden lisäksi nopeusrajoitukset, poliisikamerat, liukkaan ajokelin ja paljon muuta. Kun HUD-heijastusnäyttöä pääsee hetkeksi testaamaan, niin tuntuu niin sen jälkeen vanhanaikaiselta katsoa nopeutta ajotietokoneelta.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Ajotietokoneelta pystyi seuraamaan nopeutta, kantamaa, navigointia ja montaa muuta asiaa

Farmari-Volvossa ajoasento on hyvin matalalla, joka teki auton mittojen ymmärtämisestä allekirjoittaneelle varsin vaikeaa. Auto on kuitenkin varusteltu 360 asteen kameralla (lintuperspektiivi), pysäköintikameralla ja -tutkalla niin edestä kuin takaa, mitkä kaikki auttoivat allekirjoittanut olemaan kolhimatta autoa pienissäkään kauppakeskusten parkkipaikoissa. Erityisesti 360 asteen kamera tekee peruuttamisesta niin yksinkertaista kuin se vaan ikinä voi olla. Jos jostain syystä lintuperspektiivissä peruuttaminen ei ole sinun heiniäsi, niin voit kosketusnäytöltä valita myös yksittäisten kameroiden välillä.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Kojelaudan katseenvangitsijana on 9 tuumainen kosketusnäyttö

Tekninen ominaisuusArvo
Istuimet5 kpl
Leveys1850 mm (peilien kanssa 2040 mm)
Korkeus1427 mm
Pituus4778 mm
Perävaunun enimmäispaino750 kg (jarruton) / 2000 kg (jarrullinen)
Paino2064 kg
Akun kapasiteetti18.8 kW
Huippunopeus180 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h)5.4 s
Polttoaineen kulutus0.8 L / 100 km
Sähköenergian kulutus16.7 kWh / 100 km
Suurin teho257 kW
Suurin vääntömomentti659 Nm
CO2-päästöt18 g/km
Tavaratilan tilavuus481 L

Lue myös: Kuka muistaa Kartano-Volvon? Nimen alkuperä on yhä osittain mysteeri

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

V60 T6 skandinaavinen ja minimalistinen sisätila vaan yksinkertaisesti toimii

Volvo V60 T6 sisätilat ovat suunniteltu tarjoamaan matkustajille tyylikästä mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Auton muotoilu jatkaa Volvon tunnistettavaa skandinaavista tyyliä, jossa yksinkertaiset linjat ja laadukkaat materiaalit luovat viihtyisän ja modernin ilmeen. Upean sisustan lisäksi auto on näyttävä myös ulkopuolelta, minkä näet parhaiten alla olevasta videosta.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Ultimate-mallisto on varusteltu Bowers & Wilkins äänentoistojärjestelmällä

Metal Mesh -alumiinikoristeet luovat urheilullisen premium-auton tunnelman ja ne sopivat erinomaisesti muuten mustaan verhoiluun. Ultimate-varustelutasoon kuuluu myös hyvän äänentoiston omaava Bowers and Wilkins äänentoistojärjestelmä, jonka kauniit metalliset kaiuttimet täydentävät sisustusta onnistuneesti.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Metal Mesh -alumiiniset yksityiskohdat tekevät auton sisustasta upean

Kojelaudan keskiosassa sijaitsee 9 tuumainen kosketusnäyttö, joka on varusteltu Android-pohjaisella viihdejärjestelmällä. Viihdejärjestelmästä löytyy kaikki tarvittavat Googlen-palvelut, kuten Google Maps, Android Auto ja paljon muuta. Kaikki auton asetukset löytyvät kätevästi yhden painalluksen päästä, mistä onnistuu muun muassa ajotilan vaihtaminen. Näet lisää yksityiskohtia kosketusnäytön käyttöjärjestelmästä alla olevasta kahdesta videosta.

V60 istuimet ovat harmaata kangasverhoilua, jotka ovat hengittävyydeltään erinomaiset. Penkit olivat tukevat ja niissä viihtyi pitkiäkin matkoja ilman raajojen tai persauksen puutumista. Itse olen ollut aina enemmän kangasverhoiltujen penkkien ystävä, koska hikoilen niin älyttömän helposti.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Kangasverhoillut penkit ovat huippuhyvät istua

Perhefarmareille yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on tilava matkustaminen takapenkeillä. Takapenkit tarjoavat riittävästi jalka- ja päätilaa niin aikuisille matkustajille kuin myös turvaistuimille perheen pienemmille. Istuinmukavuus on huippuluokkaa myös takapenkeillä. Molemmilta puolilta takapenkkejä löytyi Isofix-kiinnityspaikat turvaistuimia varten, joten kahdenkin lapsen turvallinen kuljettaminen onnistuu samanaikaisesti.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

V60 T8 farmariautossa on huimasti tilaa niin perheen pienemmille kuin muille kanssamatkustajille

Tavaratilan tilavuus on 481 litraa, joka on sen verran tilava, että suuremmallakaan perheellä ei pitäisi loppua tila kesken. Arvioni mukaan tavaratilaan mahtuu kahdet rattaat ilman mitään ongelmia. Volvo V60 T6 tarjoaa mukavan tilavan tavaratilan, joka on suunniteltu tarjoamaan joustavuutta ja käytännöllisyyttä arjen tarpeisiin. Lisäksi tavaratilan muotoilu on suunniteltu mahdollisimman käytännölliseksi, ja siinä on usein erilaisia kiinnityspisteitä ja lokeroita pienten tavaroiden järjestelyä varten.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Volvo V60 T6 korimalli mahdollistaa suuren tavaratilan erityisesti pituussuunnassa tehden rattaiden kuljettamisesta lasten leikkiä

V60 T6 Ultimate Bright malli oli varusteltu avaimettomalla takaluukun avauksella, mutta tämän lisäksi sen sai auki kätevästi avaimesta. Kuten alla olevasta upotetusta videosta näet, käy tavaratilan avaaminen ja sulkeminen napin painalluksella.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Isofix-kiinnityspaikat löytyivät takaistuimilta molemmilta puolilta

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Volvo V60 T6 AWD polttoaineen kulutus ja akuston kantama

V60 T6 AWD Ultimate Bright on plug-in hybridi, joka on varusteltu polttoainesäiliön lisäksi akustolla. Akuston kokonaiskapasiteetti on valmistajan mukaan 18.8 kWh, joka mahdollistaa paperilla yli 80 kilometrin kantaman (WLTP). Viikon koeajojen perusteella sanoisin viileässä kevätsäässä kantaman olevan täydellä akulla todellisuudessa 63-67 kilometriä. Kesällä kantama tietysti kasvaa tästä lähemmäksi teoreettista arvoa.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Sähköakuston latauspistoke sijaitsi auton vasemmalla puolella eturenkaan yläpuolella

Sähköakuston lataamista tuli harjoiteltua aktiivisesti kotosalla AC-latauksella (6.4 kW Type 2, 2-vaiheinen), jolloin täysin tyhjän akuston lataaminen täyteen kesti noin 6-8 tuntia pikkuisen riippuen ulkona olevista olosuhteista. Auton lataukseen laittaminen on vielä demonstroitu alla olevassa upotetussa videossa.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Ajotietokoneelta pystyy latauksen päättymisen jälkeen näkemään akun kantaman

V60 T6 AWD polttoainesäiliön tilavuus on 60 litraa, joka yhdessä täyden akuston kanssa antaa kantamaksi yli 800 kilometriä. Sähköakuston ollessa virroissaan, polttoaineen kulutus on parhaimmillaan alle 1.0 litraa / 100 kilometriä, joka tuli saavutettua useampaan otteeseen työmatkalla. Täysin tyhjällä akulla moottoritiellä 158 kilometrin matkalla 100 kilometrin keskinopeudella ajettaessa kulutus nousi 5.2 litraan / 100 kilometriä, mikä on erinomainen suoritus auton painaessa pikkuisen reilut 2000 kilogrammaa ilman matkustajia.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Volvo V60 T6 AWD kulutus tyhjällä akulla moottoritiellä oli 5.2 litraa / 100 km

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Miten paljon Volvo V60 T6 AWD Long Range Ultimate Bright maksaa ja millaisia rahoitustapoja oli saatavilla?

Koeajossa ollut Volvo V60 T6 AWD Long Range Ultimate Bright vuosimallia 2024 on varustelutasoltaan malliston kärkipäätä, vaikkakin auto on saatavissa vielä pikkuisen tehokkaammalla moottorilla halukkaille. Vuosimallin 2025 Volvo V60 Ultimate Bright Denim Blue -värillä, 19 tuuman renkailla, Bowers & Wilkins -audiojärjestelmällä, hierovilla etuistuimilla ja tummennetuilla takasivuikkunoilla kustantaa 63 176 euroa. Lisävarusteettoman Core-tason auton saat itsellesi jo 57 269 euron hintaan, mikä sekin sisältää paljon lisävarusteita. Rahoitusvaihtoehdoista löytyi niin käteinen, osamaksurahoitus kuin yksityisleasing.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Volvo V60 T6 AWD polttoaineen täyttöluukku sijaitsi auton oikealla puolella takarenkaan yläpuolella

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Oliko ajokokemuksessa tai autossa moitittavaa?

Yritän aina toden teolla keksiä kaikista koeajamistani autoista (laita muuten osoite kirjainmerkiksi, jos erityisesti kiinnostaa seurata entise porilaise temmellyksiä autojen parissa) jotain kehitettävää ja tällä kertaa onnistuin nappaamaan niitä tästä autosta sentään pari. Aloitetaan sillä, että juuri ajamani XC60 T8 AWD Black Edition oli moninkertaisesti parempi auto oikeastaan millä tahansa mittarilla mitattuna kuin nyt koeajossa ollut V60. Tämä ei tietenkään tee autosta mitenkään huonoa, koska melkein tuli kyyneleet silmiin, kun jouduin palaamaan oman Audini rattiin tämän V60 palauttamisen jälkeen.

Toinen kehittämisen kohde on tehdä panoraamakaton avaamisesta jotenkin intuitiivisempaa. Kaiken maailman näppäilyn ja räpeltämisen jälkeen en vain yksinkertaisesti onnistunut saamaan sitä kokonaan auki. Tässä on todennäköisesti enemmän kyse allekirjoittaneen yksinkertaisuudesta kuin panoraamakaton vaikeasta käytöstä.

Koeajo Volvo V60 T6 AWD kokemuksia

Volvo V60 T6 AWD on perhefarmareiden aatelia

Viimeisenä joudun toistamaan täsmälleen saman lauseen kuin XC60 osalta. Muita asioita huomattavasti suurempi negatiivinen puoli autossa oli se, että auton joutui palauttamaan. Kaikkien entisten ja tulevien Volvojen koeajojen perusteella voin jo nyt sanoa, että seuraava automme on varmasti Volvo.

Yhteenvetona Volvo V60 T6 AWD Long Range Ultimate Bright plug-in hybrid on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat tehokkuutta, tyyliä ja ympäristötietoisuutta. Auto tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja turvallisuuden samalla kun se vähentää ympäristövaikutuksiaan, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon nykyaikaiselle kuljettajalle. Jos haluat erinomaisen, ellei täydellisen, perhefarmarin, niin tässä olisi sellainen.

Lähteet: Volvocars.com

Volvo V60 T6 AWD Long Range Ultimate Bright
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 2.0-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (257 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 7000 km
 • Koeajon tarjosi: Bilia Volvo

Nyt luetuimmat