Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Koeajo: BMW 530e G30 – lataushybridi luksustason ajomukavuudella

Saimme koeajoon BMW 530e G30 A Charged edition M-sportin, joka on tyylikäs lataushybridi luksustason ajomukavuudella.

Laadukkaita kulkuneuvoja valmistava ja mielenkiintoa herättävä BMW saksalainen automerkki, jonka tuotannosta jokainen on varmasti joskus kuullut. BMW on jo lähes viiden vuosikymmenen ajan tutkinut ja pyrkinyt kehittämään kestävää ja ympäristöä säästävää liikkuvuutta. Tästä todisteena on tuotannossa reilusti yleistyvät täyssähköt ja lataushybridit.

BMW:n 500-sarja:lla on jo pitkä ja perinteikäs historia. Ensimmäinen 500-sarjalainen tuli ulos tehtaasta vuonna 1972 ja sen jäkeen siitä on saatu nähdä yhteensä kahdeksan eri sukupolvea, järjestyksessä E12, E28, E34, E39, E60, F10, nyt koeajossa ollut G30, sekä uusimpana vuonna 2023 julkaistu G60.

Pitkän historian vuoksi 500-sarjalaiset ovat BMW:n asiakkaiden kestosuosikkeja ja sen myötä myös baijerilaismerkin tärkeimpiä malleja. Muita sivustollamme malleja ovat olleet mm. BMW 530e:n pikkuveli BMW 330e F30, sekä täyssähköiset BMW i4 M50, BMW i5 M60 xdrive ja BMW iX2.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Auton tyylikkyys ei anna valittamisen varaa

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Koeajossa BMW G30 530e A Charged edition M-sport

BMW 530e G30 on siis seitsemännen sukupolven 500-sarjalainen. Automallin perässä oleva pieni e-kirjain kertoo auton olevan lataushybridi, eli sitä voi ladata pistokkeesta. Mikäli hybridiautojen väliset erot ovat sinulle vielä vieraita, käy lukemassa aiempi artikkelimme aiheesta hybridien erot.

BMW 530e G30:a liikuttaa nelisylinterinen BMW TwinPower Turbo-bensiinimoottori, joka tuottaa 184 hevosvoimaa ja 290Nm vääntöä. Hybridimallissa polttomoottorin avustajaksi on kytketty 83kw sähkömoottori mikä tuottaa 113 hevosvoimaa ja 250 Nm vääntöä. Näistä teholukemista voi päätellä, että autosta löytyy taloudellisen arkiauton ominaisuuksien lisäksi myös hauskuutta ja tehoa. Teoreettinen maksimiteho autossa on 292 hevosvoimaa, mutta valmistajankin mukaan autossa on 252 hv.

Ajomukavuudeltaan BMW ei petä tämänkään auton kohdalla. Auton alusta mukautuu ajettavan tien muotoihin erittäin pehmeästi ja mukavat nahkapenkit pehmentävät kyytiä entisestään. Ajettavuudessa siis ylivoimaisesti parasta on auton vakaus. 

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Siniset jarrusatulat ovat tyylikkäät yksityiskohdat

Auton hiljaisuus pääsi yllättämään, varsinkin maantieajossa, jossa ohjaamoon ei päässyt edes rengasmeteliä juuri ollenkaan. Tarpeen vaatiessa kaasua painamalla kyllä ohjaamoon tulvii moottorin ääntä, joka miellyttää jokaista bensalenkkaria.

Valmistajan mukaan auto saavuttaa paikoiltaan lähtiessä 100 km/h nopeuden vaivattomassa 6,4 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvataan 235 km/h. Autossa ulkopuolella komeilee erikoisvärinä Carbon-schwarz, joka saa auton näyttämään siniseltä, vaikka onkin musta.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Konepellin alla komeilee 2.0 litrainen kahdella turbolla varusteltu bensamoottori

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

M-sport paketti tuo urheilullisuuden ulkonäön ja tunteen.

M-sport lisävarustepaketti tuo autoon urheilullisuuden tunteen ja näön. Paketin mukana autoon tulee nahkainen urheilumonitoimiohjauspyörä, urheilupenkit ja erittäin tyylikkäät siniset jarrusatulat.

Lisää tehoa M-sport paketti ei kuitenkaan autoon tuo, mutta ei sen tarvitsekaan. Kaasua painamalla auton kaikki 252 hevosvoimaa tekee työtä käskettyä ja auto puskee yllättävänkin kevyesti eteenpäin, ja vaihteiden vaihtuminen hoituu 8-portaisen automaattivaihteiston avulla sujuvasti ja huomaamattomasti.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Sisällä autoa kiertää tyylikkäät led-valot, joiden värivariaatioita voi säätää kosketusnäytöstä.

Vakiovarustelista on lähes loputon. Varusteita löytyy aivan jokaiseen tarpeeseen ja tarpeettomaankin. Isoin yksittäinen silmäänpistävistä varuste on automaattinen pysäköinninavustin. Tämän avulla auto tekee itse tarvittaessa taskuparkin tutkien ja kameroiden avulla. Näin ei kuljettajan tarvitse murehtia taskuparkkeeraamisen vaikeudesta. Pimeässä ajaessa auton reittiä valaisee automaattiset mukautuvat kaukovalot.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Myös peruutuskamera lukeutuu varustelistaan

Kosketusnäytöstä pääsee säätämään ja tarkkailemaan kaikkia auton ominaisuuksia. Median toistosta aina auton asetuksien kautta aina auton sisävalaistuksen värien säätöön.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Ohjauspyörästä pystyy säätämään vasemmalta vakionopeudensäädintä (perinteinen) ja oikealta medialaitteita kuten esimerkiksi vaihtamaan radiokanavaa tai vastaamaan puhelimeen. Kosketusnäyttöä voi liikuttaa nimensä mukaisesti sitä koskemalla tai oikeassa alareunassa näkyvästä kiekosta. Pienenä mukavana nippelitietona tulee se, että kiekon päällinen on kosketuslevyä. Tätä voi hyödyntää esimerkiksi navigaattoriin laitettavan kohteen kirjoittamiseen.

Kosketuslevyn alapuolella on ilmastoinnin hallintalaitteet, sekä perinteikäs CD-soitin. Ilmastoinninhallintalaitteiden vierestä pystyy myös säätämään penkinlämmityksiä. Ohjauspyörästä löytyy myös painike, josta saa ohjauspyöränlämmittimen päälle.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Ajotiloissa riittää valinnanvaraa.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Ajotilojen juhlaa

BMW 530e G30 on varustettu monien nykyautojen tavoin erilaisilla ajotiloilla, joita kuljettaja voi käyttää erilaisiin ajotilanteisiin. Ajotilojen avulla saadaan tarvittaessa pihisteltyä taloudellisuudessa, otettua kaikki teho moottorista irti sekä näiden välissä tapahtuvat erilaiset mukavuustilat.

Max e-drive takaa 100 % sähköllä ajamisen, jolloin ei polttomoottori ole käytössä lainkaan. Valmistaja lupaa sähköisen toimintamatkan olevan jopa 50 kilometriä, ja huippunopeudeksi 140 km/h. Ajon aikana auto pyrkii lataamaan akustoa ja ensisijaisesti hyödyntämään sitä.

Comfort-tilassa, joka on lähestulkoon aina se yleisin ajotila, auto vuorottelee bensiini- ja sähkömoottorien välillä.

Sport-tilassa autosta saakin mallimerkintä M-sportin mukaisen urheilullisuuden esiin. Mittaristo muuttuu punaiseksi ja nopeusmitattari esittää nopeuden suurikokoisina digitaalisina numeroina. Jos muistaa vielä kytkeä vaihteenvaihtimesta sport-vaihteistopuolen päälle, niin vaihteiden vaihtokin muuttuu urheilullisemmaksi. Halutessaan myös vaihteet voi vaihtaa manuaalisesti. Sport tilassa auton ohjaus, vaihteisto ja alusta muuttuu jäykemmäksi ja kaasupoljin muuttuu herkemmäksi.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Mukavat sisätilat

Tavaratilassa moitittavaa on sen mataluus, joka on jopa yllättävänkin matala. Toki sedanit eivät yleisestikään ole suunnattu runsasta tavaratilaa vaativille asiakkaille, vaan heille suositellaan farmareita.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Tavaratilan suuruus on noin 410 litraa

Takavetoisuudesta huolimatta auto on vakaa ja omasta mielestä jopa mukavampi ajettava kuin etuvetoiset mallit. Toki sehän on ihan mielipidekysymys.

Takapenkkien mukavuutta lisää oma säädettävä ilmastointi ja ikkunoiden eteen vedettävät auringon valoa estävät verkot. Takapenkeiltä löytyy myös kahdelta puolelta isofix-valmius.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia
Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Sähköisyys tässäkin autossa iso plussa!

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Sähköä, sähköä!

BMW 530e G30 mallissa hybridiakkuna toimii 12kwh Litium-ioni akku, jonka avulla valmistaja lupaa jopa 58 km kantaman. Akusto sijaitsee polttomoottorin ja vaihteiston välissä. Suurin nopeus pelkkää sähköä hyödyntämällä on 140 km/h.

Lataus onnistuu type 2 latausjohdolla ja latausajat vaihtelevat lataustehosta riippuen. Julkisilta latausasemilta, tai kotiin erikseen asennettavat latausasemat lataavat akun varauksen 100 prosenttiin noin 3,5 tunnissa. Normaali 230V pistoke lataa akun täyteen noin kuudessa tunnissa.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Entä paljonko joutuu avaamaan lompakkoa, jotta saa itselleen kyseisen auton? BMW 530e G30 vaihtoautojen hinnat liikkuvat 25 000 € ja 46 000 € välillä, riippuen monesta tekijästä, kuten mittarilukemasta, vetotavasta ja varustelistasta.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Auton moitittavat puolet?

Koeajon aikana käytännössä ainoa negatiivinen asia joka itselle osui silmään, oli tavaratilan pienehkö koko. Toki sedan malleja ei olekaan suunnattu asiakkaille, jotka odottavat autolta suurta tavaratilaa.

Koeajo BMW 530e G30 kokemuksia

Lopuksi vielä tutuksi tullut taulukko kaikille teknisistä tiedoista kiinnostuneille:

MalliBMW 530e G30 A Charged edition M-sport
Vuosimalli2020
Polttomoottori2.0L 135Kw (184Hv) 290Nm
Sähkömoottori83Kw (113Hv) 250Nm
VaihteistoAutomaatti
VetotapaTakaveto
Mittarilukema88 000 km
Kulutus1,9l/100km (yhdistetty)
Omamassa1901kg
Ovien lukumäärä4

Koeajon tarjosi: Yksityinen

BMW 530e G30 A Charged edition M-sport
 • Vuosimalli: 2020
 • Moottori: 2.0-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (135 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Takaveto
 • Mittarilukema: 87998 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat