Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Koeajo: BMW iX2 xDrive30 M Sport – suorituskykyä kuin muille jakaa

Koeajossa on täyssähköinen keskikokoinen crossover katumaasturi BMW iX2 M Sport kattavilla lisävarusteilla.

BMW AG (Bayerische Motoren Werke AG, Baijerin moottoritehtaat suomeksi) on saksalainen autonvalmistaja, joka tunnetaan erityisesti korkealaatuisista premium-autoistaan ja moottoripyöristään. Yhtiö perustettiin vuonna 1916, ja se on yksi maailman johtavista autonvalmistajista.

BMW valmistaa laajan valikoiman erilaisia autoja, jotka kattavat useita eri segmenttejä, kuten sedaneita, coupéita, avoautoja, maastoautoja ja sähköautoja. Lisäksi heillä on BMW M -mallisto, joka tarjoaa erityisen suorituskykyisiä malleja, sekä BMW i -mallisto, joka keskittyy sähköisiin ja hybridimalleihin.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Myös BMW panostaa sähköautoihin

BMW on sitoutunut jatkuvasti kehittämään sähköajoneuvojen teknologiaa ja laajentamaan sähköautovalikoimaansa vastatakseen kasvavaan kysyntään ja ympäristötietoisuuteen markkinoilla. He panostavat voimakkaasti akkuteknologiaan ja kestävään kehitykseen varmistaakseen, että heidän sähköautonsa ovat houkuttelevia vaihtoehtoja kuluttajille ympäri maailmaa.

BMW:n julkisivu on vahvasti urheilullisissa ja dynaamisissa autoissa, jonka vuoksi Koeajolle.com toimitus on jo aikaisemmin käynyt ajamassa tehokasta BMW i4 M50 sähköautoa.

Tällä kertaa parkettivaloihin pääsee saman konsernin täyssähköinen keskikokoinen crossover katumaasturi BMW iX2, josta otettiin koeajoon tehokkaampi M Sport -malliston yksilö melkein lattiasta kattoon sisältävillä lisävarusteilla. BMW iX2 on mainetta karttaneen BMW X2 sähköinen versio. Allekirjoittaneelle tämä oli ensimmäinen kosketus ”bemareihin”, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 moottoritilassa ei ole ylimääräistä tavaratilaa

BMW iX2 M sport-mallia ei turhaan kehuta tehokkaaksi

Koeajoon valikoitui kyseisen automallin kaikista tehokkain versio eli M Sport-mallisto. Autolle käveltäessä huomasi heti auton pelottavan ilmeen, joka saa aina allekirjoittaneella hymyn hiipimään kasvoille. Viimeistään M-merkin näkeminen kyljessä sai aikaan innostumisen.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Lisävarusteena autossa oli Harman kardon äänentoistojärjestelmä

Huippuvarustellussa mallissa auton kuljettajan penkin asentoa pystyi muokkaamaan melkein jokaiseen avaruudelliseen suuntaan ja säädettävän reisituen kanssa minua pidemmät henkilöoletetut pystyvät varmasti löytämään sopivan ajoasennon pidemmällekin matkalle. Itse tein tällä kertaa pikkuisen muutoksia ratin korkeuteen, selkänojan suoruuteen sekä penkin korkeuteen ja etäisyyteen ratista.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Kuljettajan penkin säädöt onnistuivat sähköisesti penkin vasemmasta reunasta.

Yksi BMW:n keskeisistä arvoista on “Ultimate Driving Machine” -ajokokemus. He panostavat voimakkaasti suorituskykyyn, ajodynamiikkaan ja ohjattavuuteen, jotta autojen ajokokemus olisi innostava ja nautinnollinen. Tämän vuoksi keskityin heti koeajon aloittamisen jälkeen siihen, että säädän auton ominaisuudet kosketusnäytöstä tottelemaan näitä BMW:n arvoja.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Kuljettajan apujärjestelmien säätö onnistui kosketusnäytöstä

Päädyin toteuttamaan koko koeajon Sport-tilassa, korkealla energian talteenotolla (jolloin se muistuttaa One Pedal Drive-ajotilaa) ja käyttäen IconicSounds-tilaa, jossa sähköiseen moottoriin tuodaan pikkuisen suihkumoottoria muistuttavat äänet kiihdyttäessä. Näistä viimeinen saattaa kuulostaa naurettavalta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Äänet ovat upeat! Yhden polkimen ajosta pitää mainita se, että tässä autossa ei ole lähellekään niin voimakas jarrutus kaasupolkimesta irrottamisen jälkeen kuin esimerkiksi Tesla Model Y, mutta kuitenkin pidin kyseisestä ajotilasta.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 xDrive -sähköauton suunnanvalitsin sijaitsi auton keskikonsolissa

Auton suunnanvalitsin sijaitsi auton keskikonsolissa, jossa oli myös pikapainikkeet auton ajotiloihin, auton ominaisuuksiin ja myös auton start/stop-painike, josta auton saa käyntiin ja pois päältä.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Suosittelen ajamaan autoa IconicSounds-tilassa ja korkealla energian talteenotolla.

Autoliikkeen pihasta ajamisen jälkeen päädyin suoraan moottoritielle menevällä rampilla testaamaan auton kiihtyvyyttä, joka oli niin käsittämättömän hyvä, että suustani pääsi kirosana (se, joka kuulostaa vähän Jumanjin ja laudan yhdistelmältä) kaikesta innostuksesta. Auton voiman tuntemisen jälkeen ymmärsin heti, miksi 99 prosenttia bemarikuskeista pilaa kaikkien bemarikuskien maineen ajamalla niin hemmetin kovaa. Olihan minusta tullut nyt samanlainen alle 2 minuuttia autoon istumisen jälkeen. Koitin kuitenkin pitää jonkin verran ajotaidoistani kiinni ja käytin vilkkuja käännyttäessä, joka on varmasti perisynti kyseisen automerkin nimeen valavalle kansalle.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 xDrive30 puskuri on päheän näköinen.

Koeajon seuraavaksi ongelmaksi tuli se, että jouduin käyttämään kaiken aivokapasiteettini, kaikki ne kolme aivosolua, estääkseni itseäni ajamasta koko ajan ylinopeutta. Auto on niin mukava ajaa ja auton älytön vääntö ja voima saa meidät pikkuisen yksinkertaiset kolmijalkaiset painamaan kaasua enemmän kuin olisi tarvetta. Saksan nopeusrajoittamaton baanaa tämä auto ja minä huusivat koeajon aikana, mutta sain silti pysyttyä nopeusrajoitusten mukaisissa nopeuksissa.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Langattoman latauksen paikka löytyi keskikonsolista yhdelle puhelimelle

Koeajo tuli toteutettua niin Paattisten pikkuteille kuin Tampereen moottoritiellä, jotta tuntumaa saa kerättyä niin pienissä kuin suurissa nopeuksissa. Auton hallittavuus ja tuntuma pysyi erinomaisena nopeudesta tai tien pinnasta riippumatta, ja auton ohjaamoon kantautui hyvin vähän ääntä, vaikka autossa oli edelleen kitkat alla.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Auton rattiin oli viety vasemmalle puolelle adaptiivinen vakionopeuden säädin ja muut avustuslaitteet. Oikealla sitten äänenvoimakkuuden säätö, puhelin ja musiikki.

Peruuttaminen oli tehty hyvin helpoksi peruutuskameran, peruutustutkan, 360 asteen kameran ja peruutusavustimen kanssa. En vain koskaan uskalla alkaa testaamaan peruutusavustinta hemmetin kalliiden autojen kanssa, kun edelleen luotan omiin ajotaitoihin enemmän kuin tietokoneen.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Peruuttamisen helpottamiseksi autossa on niin peruutuskamera, peruutustutka kuin peruutusavustin

Tekninen ominaisuusArvo
Istuimet5 kpl
Leveys1845 mm
Korkeus1560 mm
Pituus4554 mm
Perävaunun enimmäispaino1200 kg (jarrullinen)
Paino2095 kg
Akun kapasiteetti66 kW
Huippunopeus180 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h)5.6 s
Sähköenergian kulutus16.4 kWh / 100 km
Suurin teho230 kW
Tavaratilan tilavuus525 L, 1400 L (takapenkit kaadettuna)

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

BMW iX2 on premium-auto niin sisältä kuin ulkoa

BMW:llä on maine tyylikkäästä ja innovatiivisesta muotoilusta. Autot ovat tunnettuja virtaviivaisista linjoistaan ja kekseliäistä yksityiskohdistaan. Lisäksi BMW on ollut edelläkävijä uusien teknologioiden ja innovaatioiden käyttöönotossa autoissaan.

Koeajossa olleen BMW iX2 lisävarustuksista oli autoon valittu vaaleat tekonahkaiset perforoidut (eli kavereiden kesken rei’itetyt) penkit, jotka olivat mukavat istua ja hengittivät hyvin paahtavassa kevätpäivän auringossa.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 sähköauton perforoidut penkit tekonahalla

BMW iX2 sisustuksen yksityiskohdat olivat metalliset, jotka näyttivät hyvältä vasten muuten mustaa taustaa. Auton keskikonsolissa sijaitsee kosketusnäyttö, jonka kautta kaikkea auton ominaisuuksista navigointiin säädettiin. Käyttöliittymän käyttäminen oli hyvin selkeää pienen totuttelun jälkeen ja se oli myös responsiivinen lyhyellä vasteella.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 sisustassa on premium-auton tunnelmaa

Kosketusnäytön lisäksi ratin takaa löytyi ajotietokone, josta onnistui nopeuden lisäksi myös kantaman, kulutuksen kuin tehon seuraaminen. Ajotietokoneen näkymää pystyi vaihtamaan ratin View-painikkeesta useampaan erilaiseen näkymään.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 xDrive30 ajotietokoneesta löytyi niin kulutus, kantama kuin nopeus

Auton takapenkeillä oli minun kokoiselle täydellisissä tuuliolosuhteissa 175 cm pituudeltaan olevalle kaverille aivan riittävästi niin jalkatilaa kuin kasvuvaraa pään yläpuolella. Pitää kuitenkin sanoa, että auton muotoilun vuoksi voisin melkein väittää, että matkustaminen takapenkeillä käy ahtaaksi, jos elopituutta on enemmän kuin 185 senttiä.

Lasten turvaistuimen oli mahdollista asentaa kummalle tahansa puolta autoa tai molemmille puolille, jos oikein suurperheeksi alkaa Suomen mittapuulla. Kunnollisia istumapaikkoja takana on kaksi, mutta juomatelineen ollessa ylhäällä, mahtuu takana matkustamaan ongelmitta kolmekin henkilöä.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Takapenkin juomatelineen ollessa alhaalla, matkustuspaikkoja on vain kaksi.

Tavaratilaa autosta löytyy paljon, tarkalleen ottaen 525 litraa. Tavaratilan kasvattaminen onnistuu takaistuimet kaatamalla, milloin tilavuus kasvaa 1400 litraan. Tavaratila on mielestäni oikein riittävä 1-2 lapsiselle perheelle tai isomman koiran omistavalle perheelle.

Poikkeuksena pitää mainita, että autosta ei löydy etutavaratilaa lainkaan, joka on hyvin tyypillinen sähköautoile. Näin Kreetan matkan kynnyksellä voin taata, että kaksi suurta ruumaan menevää matkalaukkua mahtuisi auton kyytiin ongelmitta.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Tavaratilaa on riittämiin, vaikka kyseessä on katumaasturi

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

66 kWh akusto tarjoaa 447 kilometrin kantaman

Valmistajan tietojen mukaan yhdistetty keskikulutus (WLTP) autolle on 16.4 kWh / 100 km, joten paperilla autolla pitäisi päästä 447 kilometriä. Koeajon pituus oli tällä kertaa hieman reilu tunti, minkä lisäksi ulkolämpötila oli noin +5 asteen tuntumassa. Tämän koeajon aikana erittäin huonosti taloudellista ajotyyliä käyttämällä päädyin noin 20 kWh / 100 km kulutukseen, vaikka testasin myös hierovia penkkejä ajon aikana.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 latauspaikka sijaitsee auton oikealla kyljellä takarenkaan yläpuolella.

Autosta löytyy niin AC- kuin DC-latausmahdollisuudet. AC-latauksessa maksimaalinen latausteho on 11 kW ja DC-pikalatauksen puolella taas 130 kW. Latausaika täten pikalatauksella 10 prosentista 80 prosenttiin kestää 29 minuuttia optimaalisissa olosuhteissa, mutta latausteho laskee sitten akun lämpötilan, ulkolämpötilan ja monen muun muuttujan vuoksi.

Niin sanotulla hitaalla kotilatauksella (AC, 11 kW) akun varauksen nostaminen nollasta täyteen kestää 6.5 tuntia, joten vähemmänkin nukkuva jamppa pääsee lähtemään aamulla virkeänä töihin täydellä akun varaustasolla. Auton latauspaikka sijaitse auton oikealla kyljellä takarenkaan yläpuolella.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Panoraamakatto ei juurikaan vaikuta auton sähkön kulutukseen myyjän mukaan.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Miten paljon BMW iX2 xDrive30 M Sport maksaa ja millaisia rahoitustapoja oli saatavilla?

BMW iX2 xDrive30 M Sport on iX2-malliston parhaiten varusteltu malli, jossa on niin tehokkaampi moottori, neliveto, M Sport-paketti ja suurin osa kaikista lisävarusteista. Kaikkien herkkujen vuoksi auton hinta on noin 68 000 euroa riippuen hieman siitä mitkä lisävarusteista valitset autoosi. Kaikista heikoiten varusteltu, mutta silti laajasti, malli iX2 xDrive20 ilman M Sport -paketti maksaa sitten noin 8000 euroa vähemmän.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 xDrive30 on ylvään näköinen myös takaapäin

Itse innostuin autosta niin älyttömän paljon, että kokosin itselleni sopivamman pikkuisen vähemmän varustellun iX2 xDrive20 mallin, jonka hintalapuksi tuli 59 700 euroa punaisella värillä, sporttipenkeillä, lämmitettävällä ohjauspyörällä ja Harman Kardon HiFi-kaiutinjärjestelmällä.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

BMW iX2 xDrive30 M sport -mallisto on urheilullisen näköinen myös sivusta

Rahoitusmahdollisuuksia löytyi niin yritys- kuin yksityisleasing puolelta mutta myös käteismaksu ja Osuuspankin tarjoama rahoitus. Rahoituksen korko oli tällä hetkellä 4.99 prosenttia ja kulut huomioituna 6.14 prosenttia. Rahoituksen korossa olisi paljon parannettavaa, koska osa autoliikkeistä tarjoaa tällä hetkellä jopa 1.5 prosentin korkoa.

Koeajo BMW iX2 xDrive30 kokemuksia

Sisustukseen on tuotu metallisia yksityiskohtia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Oliko ajokokemuksessa tai autossa moitittavaa?

Autossa ei ole allekirjoittaneella mitään muuta moitittavaa kuin se, että näin älyttömän tehokas auto ei pääse Suomen maanteillä elementtiinsä. Autolla ajaminen oli niin mahtavaa ja mukaansa tempaavaa, että meinasin jatkuvasti kiihdytellä ja ajaa ylinopeutta. Saksan teille tämä auto sopii kuin nakutettu ja seuraavalla Saksan ”roadtripilla” pitää vakavasti pohtia kyseisen auton vuokraamista.

BMW iX2 xDrive30 M Sport
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 0-litrainen sähkö (230 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 200 km
 • Koeajon tarjosi: Autokeskus, Raisio

Lähteet: BMW

Nyt luetuimmat