Auton vuokraaminen vinkit ja kokemuksia

Auton vuokraaminen – näillä vinkeillä onnistut ja säästät rahaa

Auton vuokraamiseen on olemassa muutama vinkki, joiden avulla välttää typerät ylimääräiset kustannukset ja kommellukset.

Olitpa sitten matkalla kotimaassa tai ulkomailla, auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto sujuvaan matkantekoon. Omalla autolla liikkuminen vapauttaa aikatauluista ja toimii myös kätevänä tapana siirtyä paikasta toiseen mikäli joukkoliikenne on rajallista. Samoin myös isommat kantamukset on helppo kuljettaa liikkuessa mukana.  

Autovuokraamoja onkin sekä suomessa että ulkomailla monenlaisia ja vuokratessa onkin syytä ottaa huomioon muutamia asioita. Tässä muutama oma vinkkini onnistuneeseen autonvuokraukseen. 

Auton vuokraaminen vinkit ja kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

1. Suosi aina varaamista suoraan autovuokraamolta  

Netin kautta on mahdollista etsiä tarjouksia autovuokralle esim. RentalCars.comin kaltaiselta sivulta, mikä antaa todennäköisesti parhaat mahdolliset vaihtoehdot parhaimmilla mahdollisilla hinnoilla. Kuitenkin mahdollisissa ongelmatilanteissa tämä lisäkerros hämärtää sitä, kenen vastuulla on mikäkin.

Esimerkiksi välittäjän kautta otettu vakuutus ei välttämättä olekaan täysin kattava, mikä voi tuoda eteen ikäviä yllätyksiä autoa noudettaessa. Varattaessa suoraan autovuokraamolta vältyt tällaisilta epäselvyyksiltä, etkä ota vahingossa päällekkäisiä lisäpalveluita jotka maksaisit kahteen keraan. 

Muista myös välttää pieniä ja epämääräisiä autovuokraamoita mistä et ole kuullutkaan, näin vähennät mahdollisuuttasi tulla huijatuksi ylipäätään 

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

2. Jos tarve on pieni, varaa pienin autoluokka  

Jos tarvitset autoa vain päiväksi tai muutamaksi, varaa pienin autoluokka. Tämä siksi, että varatessa auton kokoluokkaa autovuokraamo ei takaa että saat juuri kyseisen auton, vaan kokoluokka toimii ikään kuin minimikokona.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vuokraamo saattaa antaa käyttöösi varaamaasi kokoluokkaa suuremman auton ilman lisäkuluja. Mitä pidempi vuokra-aika, sitä epätodennäköisempää tämä on, sillä vuokraamot haluavat pitää parkissa enemmän isompia autoja lisämyynnin toivossa kun pienempiä autoja ajatetaan pitkille vuokra-ajoille. 

Auton vuokraaminen vinkit ja kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

3. Tarkista auto ja ota kuvia tarvittaessa  

Autoa noudettaessa auto kannattaa aina tarkistaa. Monet autot ovat voineet nähdä jo useampia vuokrakertoja, jolloin pieniä naarmuja ja kiveniskemiä ikkunoissa saattaa olla jo merkittynä vuokrasopimukselle useampi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jokaista pienen pientä naarmua ei välttämättä ole huomattu, tarkistettu ja kuitattu.

Tarkista auto aina ja ota kuvia tarvittaessa naarmuista ja vahingoista, joita ei vuokrasopimuksessa lue. Tällöin vältyt hankalilta tilanteilta, joissa joudutaan miettimään että oliko naarmu autossa ennen vuokran alkamista vai onko tullut vuokraamisen aikana. Kukaan ei halua joutua maksamaan toisen kolhuja. 

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

4. Harkitse aina täysturvaa  

Edelliseen pointtiin liittyen, vuokra-autoilla ajetaan paljon ja hyvin erilaisissa olosuhteissa. Samoin toimipaikat voivat olla hyvin kiireisiä, jolloin auton tarkistamiseen ei ole välttämättä kiinnitetty tarvittavaa tarkkuutta tai ajankäyttöä. Samoin et välttämättä itse ehdi tarkistaa autoa etukäteen kiireessä.

Tällöin kannattaa harkita täysturvaa, vakuutusta joka poistaa omavastuuosuutesi epäselvissä tilanteissa tai vahinkojen sattuessa. Saat tällä sekä mielenrauhaa että myös vältät esimerkiksi muiden autoilijoiden parkkipaikalla aiheuttamien vahinkojen maksamisen.

Muista varmistaa aina, tarvitsetko lisäksi esimerkiksi lasiturvaa tai rengasturvaa. Vaikka ottaisit tiskiltä omavastuun poiston, omavastuun poisto itsessään ei välttämättä kata esimerkiksi tuulilasivahinkoja tai rengasrikkoja.  

Auton vuokraaminen vinkit ja kokemuksia

Täysturvan ottaminen jakaa yleisesti paljon mielipiteitä ja moni saattaakin kokea huijauksena juurikin sen, että täysturvasta pitäisi maksaa sen takia jotta välttyisi edellisten vuokraajien aiheuttamien huomaamattomien vahinkojen laskutukselta.

Täysturvasta kannattaakin maksaa ennen kaikkea oman mielenrauhan vuoksi. Vaihtoehtoisesti auto kannattaa itse tarkastaa huolella ja ottaa kuvat todisteiksi mahdollisia epäselvyyksiä varten. 

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

5. Maksa tankillinen ennakkoon halvemmalla mikäli ajat paljon 

Monet autovuokraamot tarjoavat mahdollisuutta maksaa tankillinen polttoainetta alennettuun litrahintaan. Tämä tulee kannattavaksi jos aiot ajaa paljon, jolloin tämä vaihtoehto kannattaa ottaa ja palauttaa auto lähes tankki tyhjänä.

Säästät samalla myös aikaa autoa palauttaessa, kun tankkausasemaa ei tarvitse alkaa etsimään ennen auton palautusta. 

Lue myös: Säästä rahaa: näin helposti löytyy lähiseutusi halvin polttoaine

Auton vuokraaminen vinkit ja kokemuksia

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

6. Jos mahdollista, ota auto muualta kuin lentokentältä  

Lentokentät ovat ymmärrettävästi autovuokraamojen parhaita toimipisteitä, sillä lentoasemilta vuokrataan ylivoimaisesti eniten autoja. Tämän vuoksi lentokentältä vuokrattaessa hinnat saattavat olla usein korkeampia kuin esimerkiksi kaupungin keskustasta, tai lentokenttävuokrat voivat sisältää erillisen toimipaikkamaksun.

Mikäli on mahdollista siirtyä lentokentältä keskustaan muuta kautta, keskustasta auton vuokraaminen voi olla halvempaa. Muista samalla myös varmistaa onnistuuko sen sijaan auton palauttaminen kuitenkin saman kaupungin lentokentälle veloituksetta. 

Lue myös: Auton vuokraus ulkomailla – kokemuksia Espanjan ja Portugalin matkalta

Autovuokraamojen liiketoimintamalli ei perustu asiakkaiden huijaamiseen 

Monien mielestä autovuokraamot pyrkivät “huijaamaan” asiakasta ja tarjoamaan monenlaisia piilokuluja sisältäviä palveluita ja pyrkivät maksattamaan autojen olemassa olevat vahingot aina uudella asiakkaalla.

Näin asia ei kuitenkaan ole ja monissa ongelmatilanteissa kyse on useimmiten inhimillisestä virheestä, ei tahallisesta huijaamisesta. Kuitenkin kiinnittämällä huomiota edellä esitettyihin asioihin, välttyy monelta harmilta.  

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat