Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Koeajo: BMW i5 M60 xDRIVE – 601 hevosvoimainen neliveto

Nelivetoinen BMW i5 M60 xDrive on sähköauto, joka yhdistää innovatiivisen sähköteknologian ja äärettömän tehokkaan suorituskyvyn.

Korkealaatuisista premium-autoistaan ja -moottoripyöristään tunnettu BMW on saksalainen autonvalmistaja, joka on ehdottomasti yksi maailman johtavista autovalmistajista. BMW-auton mallistosta löytyy niin avoautoja, sedaneita, coupeja ja katumaastureita.

Suurin osa näistä malleista on myös saatavilla sähköautoina, jotka kuuluvat i-mallistoon. Näiden lisäksi osasta automalleista on saatavilla M-mallisto, jotka ovat normaalimallia huomattavasti suorituskykyisempiä. BMW-konserniin kuuluvat BMW:n lisäksi myös automerkit Mini ja Rolls-Royce.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Esittelyssä koeajettava BMW i5 M60 xDrive sähköauto sedan

BMW i5 M60 xDrive on sähköauto, joka yhdistää innovatiivisen sähköteknologian ja äärettömän tehokkaan suorituskyvyn. Siinä on neliveto (xDrive), mikä tarjoaa erinomaisen pidon erilaisissa olosuhteissa. i5 M60:ssä on myös BMW:n M-sarjan sporttinen tyyli ja suorituskyky, mikä tekee siitä erityisen kiehtovan ajokokemuksen.

Saman automerkin autoja on aikaisemmin esitelty sivustollamme, kuten pykälää pienempi täyssähköinen BMW i4 M50, täyssähköinen keskikokoinen crossover katumaasturi BMW iX2 xDrive30 M Sport ja lataushybridi BMW 330e F30. Näiden luonnolliseksi jatkeeksi valittiin tällä kertaa yli 600 hevosvoiman täyssähköinen sedan, minkä ajokokemus ei jätä ketään kylmäksi.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Koeajossa BMW i5 M60 xDRIVE – 601 hevosvoiman ajokokemus oli iloa täynnä

Autoon istahtaminen ja auton käynnistäminen Start/Stop-painikkeesta johtaa auton ratin siirtymiseen ajoasentoon sekä kuljettajan penkin siirtymiseen lähemmäksi kohti rattia. Tuntuu kuin olisin valmistautumassa ajamaan ralliautoa. Ja jollain tasolla olenkin. Sähkömoottorin välitön vaste kaasupolkiminen polkaisuun yhdistettynä 601 hevosvoiman ja 795 Nm vääntöön tekee tästä autosta älyttömän voimakkaan ja hurjan auton ajaa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Ajotilojen vaihtaminen onnistui keskikonsolista

Painamalla kaasua edes kevyesti, auto vastaa välittömästi voimakkaalla kiihtyvyydellä, kuin suuri peto syöksyisi saaliinsa perään. Voimakkaan kiihtyvyyden tunnelmaa tehostaa erinomaisesti IconicSounds-järjestelmä, missä sähköautoon on tuotu polttomoottorin äänet, ja allekirjoittaneen teinityttömäinen kiljahdus ja ärräpään päästäminen. Herran jumala tässä autossa on voimaa! Boost-ominaisuuden painaminen yhdistettynä kaasupolkimen kovempaan painamiseen saa auton lähtemään kuin Tikan Masalasta.

Koeajon alkumetreistä lähtien on selvää, että tämä ei ole pelkkä ajoneuvo. Se on sinfonia voimasta ja hallinnasta. i5 M60 xDRIVE neliveto takaa tarttuvan pidon jokaisella mutkalla ja suoralla, jolloin voin tuntea itsesi kuin osaksi tietä itseään. Sen urheilullinen ilmajousitus ja tarkka ohjaus tekevät jokaisesta käännekohdasta tanssin, jossa auto vastaa minun tahtooni.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Adaptiivisen vakionopeuden säätimen käyttö vasemmalla puolella rattia ja median hallinta oikealla

Mutta tämä auto ei ole pelkästään tehoa ja suorituskykyä – se on myös älykästä teknologiaa ja kestävää ajattelua. i5 M60 xDrive:n sähkömoottori ei ole vain voimakas, vaan myös ympäristöystävällinen, mikä tekee jokaisesta matkastasi ekologisen ja edullisen.

Ja kun kaikki tämä yhdistyy BMW:n legendaariseen insinööritaitoon ja huippuluokan sisätiloihin, saat unohtumattoman ajokokemuksen, joka vie sinut paikkoihin, joista et koskaan halua palata. I5 M60 on enemmän kuin pelkkä auto – se on kuin elämäntapa, joka odottaa vain sinun astuvan sen kyytiin.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

BMW i5 M60 xDRIVE on ärhäkän näköinen neliveto sedan

Auton ilmajousitusjärjestelmä piti huolen, että auton hallittavuus ja ajotuntuma pysyi täydellisenä niin moottoritiellä kuin Liedon kuoppaisilla pikkuteillä. Hieman isommatkaan railot talven vaurioittamassa tiessä eivät juurikaan edes tuntuneet autoa ajaessa. Korkeammatkaan nopeudet pikkuisilla metsäteillä olivat lasten leikkiä tälle Münchenin ylpeydelle. Tuntui kuin tiet tottelisivat tätä autoa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

BMW i5 M60 xDRIVE tehojen vuoksi joudut tottumaan tähän näkyyn maantiellä

Huippuvarustellussa i5 M60 löytyi peruutuskamera, peruutustutka, 360 asteen kamera (lintuperspektiivi) ja automaattinen peruutusavustin. Niin paljoa minulta ei kuitenkaan löydy uskallusta, että lähtisin koeajoautolla testaamaan tätä toimintoa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Peruutuskameran ja 360 kameran avulla peruuttaminen oli sujuvaa sekä turvallista

Koeajon lisätunnelmia pääset katsomaan lisää alla olevasta upotetusta Instagram-Reelssistä. Otathan samalla seurantaan @koeajolle-tilin, niin et jää paitsi uusista esittelyvideoistamme.

Tekninen ominaisuusArvo
Istuimet5 kpl
Leveys1900 mm
Korkeus1505 mm
Pituus5060 mm
Perävaunun enimmäispaino750 kg (jarruton) / 2000 kg (jarrullinen)
Paino2380 kg
Akun kapasiteetti83.9 kW
Huippunopeus230 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h)3.8 s
Sähköenergian kulutus18.4 kWh / 100 km
Suurin teho442 kW / 601 hv
Moottorin vääntö795 Nm
Tavaratilan tilavuus490 L

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Premium-auton muotoilu on upeaa

I5 M60 täyssähköinen sedan on varusteltu sähköisesti säädettävillä huippumukavilla nahkaisilla urheilupenkeillä, mitkä mukautuivat auton ajotilojen mukaan. Esimerkiksi Sport-ajotilassa tunsit auton penkkien muuttuvan tukevammaksi pitäen kuljettajan paremmin paikallaan nopeissa kiihdytyksissä.

Penkkien säätäminen onnistui kätevästi joko penkin vasemmalta puolelta olevista vivuista tai sitten kosketusnäytön kautta painamalla. Jälkimmäinen oli mielestäni huomattavasti intuitiivisempi tapa säätää penkkien asentoa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Kuljettajan ja pelkääjän penkin säätäminen onnistui kosketusnäytön kautta

BMW i5 M60 xDrive:n sisätilat on suunniteltu modernisti ja käyttäjäystävällisesti, ja sen keskellä komeilee valtavan kokoinen kosketusnäyttö. Tämä näyttö toimii auton käyttöliittymän keskuksena, tarjoten intuitiivisen tavan hallita erilaisia ajoneuvon toimintoja. Kosketusnäytöltä pääsee käsiksi monipuolisiin ominaisuuksiin, kuten navigointiin, viihdejärjestelmiin, ilmastointiin ja ajoneuvon asetuksiin.

Näytön käyttöliittymä on suunniteltu selkeäksi ja helposti ymmärrettäväksi, jotta kuljettaja voi keskittyä turvallisesti ajamiseen. Pääset näkemään lisää auton kosketusnäytöstä alla olevasta upotetusta Instagram-Reelssistä.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Ajotietokoneen näkymä sport-ajotilassa

Lisäksi BMW i5 M60 xDrive:n ajotietokone tarjoaa kattavan valikoiman tietoja ja statistiikkaa ajoneuvon suorituskyvystä ja energiankulutuksesta. Kuljettaja voi nähdä esimerkiksi ajonopeuden, akun varauksen, energiankulutuksen ja ennustetun toimintasäteen suoraan näytöltä. Ajotietokoneen lisäksi tämä auto oli varusteltu HUD-heijastusnäytöllä, mikä teki ajosta turvallista kuljettajan katseen pysyessä pääasiallisesti tien suunnassa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Kuljettajan nahkainen urheilupenkki kutsuu sinua ratin taakse

Tajunnan räjäyttävä kokemus tuli koettua kosketusnäytön käytön kanssa. Matkustamo on varusteltu kameralla, minkä avulla pystyit ilmassa sormella kääntämällä säätämään musiikin voimakkuutta tai vaihtamaan radiokanavien välillä. Tekemällä ilmassa ympyrän myötäpäivään, vaihtuu musiikki kovemmalle. Taas nopea ”sipaisu” oikealla kuin Tinderissä konsanaan vaihtoi radiokanavan toiseksi. Näin insinöörismiesolettamana olin tästä ominaisuudesta pikkuisen innoissani.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Matkustamon sävyissä näkyy M-sarjaisille tutut sininen ja punainen

BMW i5 M60 xDrive on varusteltu korkealaatuisella Bowers & Wilkins äänijärjestelmällä, minkä metallin hohtoiset kaiuttimet sulautuivat kauniisti osaksi nahkaisia yksityiskohtia. B&W äänijärjestelmä on suunniteltu tarkasti toistamaan äänen eri taajuuksia ja tuottamaan selkeää ja syvää ääntä. Musiikin kuuntelu näiden kaiuttimien kautta saa jopa nykyajan musiikin kuulostamaan hyvältä! Se on ihmeteko se!

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Bowers & Wilkins audiojärjestelmä kuulostaa ja näyttää hyvältä

Sisustuksen katseenvangitsijoina oli isot tunnelmavalaistukset, minkä värit muuttuivat ajotilojen mukaan. Suurin osa koeajosta tuli toteutettua Sport-ajotilassa, milloin tunnelmavalaistus muuttui tulipunaiseksi, mikä oli erittäin näyttävä vasten hiilikuituisia yksityiskohtia.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Bowers & Wilkins kaiuttimet löytyivät koristamasta takapenkkien ovia

Pisteenä ii’n päällä oli panoraamakatto, mikä näin kauniina alkukesän päivänä näytti parhaat ominaisuutensa. Auton sisustan ilme muuttui täysin toisenlaiseksi, kun katon kautta pääsi enemmän valoa matkustamoon. Tämä panoraamakatto oli kuitenkin poikkeuksellisesti sellainen, että sitä ei saanut auki.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Panoraamakatto lisää matkustamon valoisuutta mallikkaasti

BMW i5 M60 pituuden ansiosta takapenkeillä oli erinomaisesti jalkatilaa, vaikka kuljettajana olisi pitkäjalkainen kaveri. Korkeuttakin takapenkeillä oli riittävästi, minkä näkee hyvin alla olevasta kuvasta, jossa allekirjoittanut Nordnet-mies nauttii täydellisen pehmeistä penkeistä. Takapenkeillä on kaksi kunnollista istuinta mukitelineen ollessa alhaalla, mutta sen ollessa ylhäällä, mahtuu takana istumaan hyvin kolme.

Lue myös: Kiinnostaako autovalmistajan omistajuus? Näin ostat autoyhtiön osakkeita

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Nahkatakkinen Nordnet-mies mahtui takapenkille erittäin hyvin

Premium-autolle ominaista on pikkuisen paremmat oltavat takapenkillä matkustaville kanssamatkustajille. Etupenkkien selkämyksestä löytyi puhelimien lataamisen USB-C-latauspistokkeet ja keskikonsolista löytyi mahdollisuus ilmastoinnin säätöön. Tämän lisäksi takapenkit olivat lämmittävät, joka on hyvin harvinainen ominaisuus koeajamissani autoissa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Takapenkeille istuville on saatavilla myös lämmitys ja oma ilmastointi

Tavaratila on paperilla todella tilava, 490 litraa, mutta käytännössä tila näytti pienemmältä. Auton korimallin vuoksi tavaratilan korkeus on pienehkö, vaikka leveyssuunnassa tilaa onkin oivasti. Jos autosta jotain negatiivista pitää keksiä, niin sanoisin tavaratilan puutteen olevan se asia, mikä ensimmäisenä tulisi itselleni mieleen.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

BMW i5 M60 tavaratila on noin 490 litraa

Pääset ihailemaan auton sisustusta vielä lisää alla olevasta upotetusta Instagram-Reelssistä.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

83.9 kWh akustolla 510 kilometrin toimintasäde

Valmistajan tietojen mukaan yhdistetty keskikulutus (WLTP) autolle on 18.4 kWh / 100 km, joten paperilla auton toimintasäde sähköllä on 510 kilometriä. Ei-niin-taloudellisella ajotyylillä pääsin 20.7 kWh / 100 km kulutukseen aurinkoisena, mutta viileänä alkukesän päivänä. Jos olisin koeajon aikana edes pikkuisen keskittynyt ajamaan taloudellisesti, niin olisin varmasti päässyt hyvin lähelle valmistajan ilmoittamaa kulutusta.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Ei-taloudellisella ajotyylillä sähkön kulutus asettui 20.7 kWh/100 km

Tuntuun tapaan autosta löytyy AC- ja DC-latausmahdollisuus. AC-latauksessa maksimilatausteho on 22 kW ja DC-pikalatauksen puolella taas 205 kW. Latausaika pikalatauksella 10 prosentista 80 prosenttiin kestää 30 minuuttia optimaalisissa olosuhteissa. Maksimaalista lataustehoa ei tietenkään aina saavuteta, koska siihen vaikuttaa monet tekijät, kuten akun lämpötila ja ulkolämpötila. AC-latauksessa kotona BMW Wallboxin avulla 0 prosentista 100 prosenttiin lataaminen kestää noin 4 tuntia 25 minuuttia.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Latauspistoke löytyy oikealla kyljeltä takarenkaan yläpuolelta

Latauspistoke sijaitsee poikkeuksellisesti auton oikealla kyljellä takarenkaan yläpuolella. Latauspistokkeen luukun avaaminen onnistuu vain silloin, kun auto ei ole käynnissä.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

Tehokkaamman M-malliston edustajan tunnistat kyljestä ja perästä löytyvästä logosta

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Miten paljon BMW i5 M60 xDrive maksaa?

Koeajossa ollut BMW i5 M60 xDrive on kyseisen malliston parhaiten varusteltu ja tehokkain auto. Tämän lisäksi koeajetussa autossa oli useammat lisävarusteet raksittuna, minkä vuoksi sen kokonaishinta oli yli 115 000 euroa. BMW i5 M60 xDrive auton rattiin pääsee kuitenkin lisävarusteet pudottamalla 104 500 euron hintaan. Tällöinkin auto on erittäin hyvin varusteltu, mitä tämän hintaiselta autolta voikin odottaa.

Koeajo BMW i5 M60 xdrive kokemuksia

BMW-logolla varustellut vanteet punaisella jarrusatulalla ovat upeat

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Oliko autossa mitään moitittavaa?

BMW i5 M60:Sta on vaikea sanoa mitään negatiivista, mutta pystyin niitä kuitenkin kaksi keksimään.

Ensimmäisenä mainittakoon se, että suomen teiden matalat nopeusrajoitukset eivät päästä tätä autoa elementtiinsä, minkä vuoksi näin voimakasta autoa pitäisi päästä joskus ajamaan Saksan autobaanalla.

Toisena kehityskohteena pidän tavaratiloja, jotka voisivat olla pikkuisen suuremmat, jotta auton tavaratila olisi isommalle osalle ihmisistä riittävät.

Lähde: BMW.fi

BMW i5 M60 xDrive
 • Vuosimalli: 2023
 • Moottori: 0-litrainen sähkö (442 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 7000 km
 • Koeajon tarjosi: Autokeskus, Raisio

Nyt luetuimmat