Koeajo Kia ceed kokemuksia

Koeajo: Kia Ceed mk3 – viistoperä muiden joukossa

Kia Ceed kilpailee markkinapaikastaan Golf-kokoluokassa. Kian taktiikkana asiakkaiden hankkimiseen on alhainen hinta ja hyvät lisävarusteet.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun alkoi Kian maahantuonnin Suomeen. Merkkinä Kia on kasvattanu mainettaan hurjaan tahtiin ja tänä päivänä Korealaisen auton valintaa ei ihmetellä lainkaan. Käytännölliseen kansaamme upposi Kian 7 vuoden antama tehdastakuu. Tämä antoi nuorelle automerkille jo aikaisessa vaiheessa hyvän jalansijan Suomen automarkkinoilla.

Koeajo Kia ceed kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Ceedin ja Cee’din historia

Kia Cee’d oli ensimmäinen automalli, johon sisältyi 7 vuoden tai 150 tkm tehdastakuu. Ensimmäinen Cee’d sukupolvi tuli markkinoille 2006 ja jo vuonna 2007 se oli Euroopan myydyin automalli. Samaan aikaan – jostain kumman syystä – kaikki Kian osakkeenomistajat ostivat itselleen punaisen jakun, kävelykepin ja silinterihatun.

Kuten huomasitte oli Kian viistoperän nimi ennen kirjoitettu Cee’d. Heittomerkin lisääminen mallinimeen oli jännä valinta ja tästä vitsailtiin jopa kuuluisassa Top Gear tv-ohjelmassa useasti. Heittomerkistä luovuttiin virallisesti vuonna 2018, joten kolmannen sukupolven Ceed on ensimmäinen ilman heittomerkkiä.

Koeajo Kia ceed kokemuksia
Koeajo Kia ceed kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Korealaiset jakavat pohjan mutta ei ulkonäköä

Koeajettu Kia Ceed on vuosimallia 2019 ja varusteltu 1.4 litran bensiinisyötteisellä T-GDI moottorilla ja 7-vaihteisella DCT automaattilaatikolla. Viistoperäinen kori on viimeistelty Lunar Silver metallivärillä. Kia Ceediä saa myös farmari versiona sekä shooting brake mallina, joka tunnetaan niemllä ProCeed. Kia Ceed on koko historiansa aikana jakanut alustansa toisen Korealaisen automallin kanssa, Hyundai i30.

Ulkoasultaan on tämä kolmannen sukupolven pre-facelift Ceed mielestäni ihan hyvän näköinen. Sivuprofiili on mitäänsanomattoman pehmeä ilman vahvoja taitoksia ja takarengas (vaikkakin 17-tuumainen) vaikuttaa kaiken pellin ympäröimänä pieneltä. Naama on tuttua onnistunutta Kian tyylikieltä ja maskia korostaa kromisomiste. Ulkonäkö ei ole missään tapauksessa vilkas, mutta yksityiskohtia on tarpeeksi, että Ceed ei kärsi tylsyydestä.

Koeajetun yksilön valttikortti on täyteen ruksattu lisävarustelista. Koeajolle.comissa tykätään korkeista varustelutasoista kuten Skodan Laurin & Klement tai VW R-line ja tämän takia kyseinen Ceed yksilö sai huomioni. Varustetaso on innovatiivisesti nimetty Business Premium ja sisältää aivan mahtavia vehkeitä.

Koeajo Kia ceed kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Ajoltaan neutraali

Ennen sitä menemme ajodynamiikkaan ja mukavuuteen. Ceedissä istutaan oikein mukavassa asennossa, näkyvyys ulos on hyvä ja ergonomiasta ei ole muutenkaan mitään merkillepantavaa. Ensimetrit menevät sulavasti ja Ceed tuntuu kuin miltä tahansa modernilta autolta.

Jousitus ja alusta on säädetty mukavuuden puolelle. Monttujen yli mennään ilman kolauksia, mutta on turha olettaa, että Ceed antaa lippulaivaimaisen ajonautinnon. Ohjauksesta välittyy samaa kompromissienergiaa, kuin alustasta. Siinä on tarpeeksi painoa ja tarkkuutta, mutta ei paljon tuntoa.

Koeajo Kia ceed kokemuksia
Koeajo Kia ceed kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Rengasmelu dominoi koeajoa

Ehdottomasti suurin pettymys oli auton suorituskyky ja rengasmelu, joka kantautui vasempaan korvaani vielä päiviä koeajon jälkeen. 140 hevosvoiman turbobensa veti vajaata 1400 kiloista autoa oikein hyvin noin 60 kilometrin tuntinopeuteen, jonka jälkeen kiihtyvyys ei jatkunut toivotulla tavalla. Kaasupoljin oli yhtäkkiä löytänyt tiensä lattiapintaan vain, jotta pääsisi moottorinopeuksiin. Vaikka yritän välttää vertailua Saksalaisiin tuotteisiin, niin on pakko sanoa, että 1.4 TSI tuntuu huomattavasti tehokkaammalta ja vääntöä saa käyttöönsä vähemmällä vaivalla.

Kun valtakunnallinen nopeusrajoitus oli saavutettu, alkoi rengasmelun ihmettely. Humina valtasi koko matkustamon, ja kuskinpenkillä suurimman osuman sai vasen korva. Yllätyin niin paljon rengasmelusta, että minun täytyi ihan erikseen tarkistaa, että hattuhylly ja takapenkit ovat paikoillaan. Koeajoauton alla oli Kian omat 17 tuumaiset vanteet laadukkailla kesärenkailla. En siis löydä mitään selitystä melulle ja en itse pystyisi tekemään minkäänlaista pitkää matkaa siinä äänimaailmassa.

Koeajo Kia ceed kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Kaikilla mausteilla

Rengasmelu oli erityisen harmillista, koska sisätila koeajetussa Ceedissä oli varsin miellyttävä. Huippuvarusteet nostattivat ergonomisen kabiinin tunnelmaa entisestään. Auto tarjosi koeajopäivän pilvistä tunnelmaa kattoluukun kautta, joka ehdottomasti paransi sisätilan tummaa väriskaalaa. Keskellä on Ceedin suurempi näyttö, joka sisältää navigaattorin, peruutuskameran ja myös älypuhelimen integrointi ohjelmat.

Koeajo Kia ceed kokemuksia
Koeajo Kia ceed kokemuksia

Mukavuutta ajoon lisää adaptiivinen vakionopeudensäädin, kaistavahti ja rattilämppäri. Tämän Kian nahkajakkarat ovat hyvää keskikastia, mutta nekin ovat varustettu ilmastoidulla istuinosalla ja sähkösäädöillä. Jopa takapenkin nahkapenkit sisältävät penkinlämmittimen. Tämähän on varuste, jota olettaa näkevänsä vain edustusluokan autoissa.

Kiat ovat tunnettuja siitä, että jopa karvalakkimalleilla voi olla hyvät varusteet. Rattilämppäri ja kaistavahti löytyy melkein kaikista tämän vuosimallin Ceedeistä, jotka ovat varsin hyvät varusteet, ja vetävät varmasti lisää suomalaisia merkin puoleen. Koeajettu Ceed on kuitenkin aivan eri luokkaa. En ole koskaan nähnyt näin täyteen varustettua Ceediä. Vain jääkaappi puuttuu.

Koeajo Kia ceed kokemuksia
Koeajo Kia ceed kokemuksia

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Ceed on hyvä perusauto

Kia Ceedin kolmas sukupolvi on – niin kuin olettaa saattaa – hyvä perus viistoperä. Ymmärrän Ceedin suosion vaikka sillä ei olisi houkuttelevaa seitsemän vuoden takuuta. Hyvä yleisauto, joka palvelee sujuvasti pientä perhettä todella monta vuotta. Ceed ei säväytä millään osa-alueella, mutta ei sen tarvitsekaan. Sen täytyy vain olla hieman halvempi, paremmin varusteltu ja luotettavampi kuin kilpailijansa, ja siinä Kia Ceed onnistuu.

Jos Kia Ceed kiinnostaa, suosittelen käymään koeajamassa jo pelkästään rengasmelun takia. 17-tuumaiset vanteet saattavat olla liian suuret.

Koeajo Kia ceed kokemuksia
Koeajo Kia ceed kokemuksia
Kia Ceed 1.4 T-GDI Business Premium DCT
 • Vuosimalli: 2019
 • Moottori: 1.4-litrainen bensiini (103 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 51000 km
 • Koeajon tarjosi: Vaihtoautomaa, Vantaa

Nyt luetuimmat