Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Kia EV6 – Esilämmityksellä akun latausnopeus paremmaksi

Koeajettu Kia EV6 yhdistää kaksi nykyajan trendiä. Se on ensinnäkin täyssähköinen, ja korimalliltaan monien suosima crossover.

Kia Motors on vuonna 1944 perustettu vanhin eteläkorealainen autonvalmistaja, joka on tunnettu luotettavista ja houkuttelevista autoistaan pian 80 vuoden ajan. Kia tunnetaan laajasta valikoimastaan, johon kuuluu henkilöautoja, SUV:itä, sähköautoja ja hybridejä. Kia on myös voittanut monien suomalaistenkin sydämen laadukkailla ja kohtuuhintaisilla autoillaan.

EV6 on heidän ensimmäinen täysin sähköinen mallinsa, joka on osoitus heidän sitoutumisestaan ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin. Ympäristöystävällisyys näkyy myös materiaalivalinnoissa, koska autossa käytetään kierrätettyä PET-muovia ja vegaanista nahkaa.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Modernia ja tuttua muotoilua

Kia on tehnyt vahvan panostuksen sähköautojen kehittämiseen, ja EV6 on tärkeä osa heidän strategiaansa EV9 mallin kanssa. EV6 on rakennettu uudelle E-GMP-sähköautoalustalle, joka tekee matkustamosta entistä tilavamman ja muotoilusta modernin.

Ei ole myöskään sattumaa, että Kia EV6 muistuttaa muotoilultaan melko paljon Hyundai Ioniq 5 sähköautoa. Hyvänä syynä tähän voi olla se, että Hyundai Motor Company omistaa noin kolmanneksen Kia Motors yrityksestä ja ajatusten vaihto on varmasti tiivistä yritysten välillä, koska ne omistavat toisiaan pikkuisen ristiin rastiin.

EV6 on vuodesta 2021 lähtien valmistettu sähköauto, joka on niittänyt mainetta heti julkaisunsa jälkeen voittaen esimerkiksi ”Vuoden Auto 2022”, ”Irlannin 2022 Vuoden Auto”, ”2022 What Car? Vuoden Auto”, ”2021 TopGear.com Crossover” tittelit. Kaiken kaikkiaan se on saanut ylistystä erityisesti ajettavuudesta ja nopeasta latausajasta. Tänään tutustutaankin autoon tarkemmin, kun kävin koeajamassa sitä sateisena alkusyksyn päivänä.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Koeajo oli yhtä nautintoa kiitos yhden polkimen järjestelmän ja sulavan ajokokemuksen

Autoa lähestyttäessä oven kahva tulee automaattisesti esille, joka helpottaa sen avaamista. EV6 sähköauton käynnistys tapahtuu keskikonsolissa sijaitsevasta painikkeesta, joten auton avaimia ei tässäkään mallissa tarvitse kuljettajan taskusta alkaa kaivamaan.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Kuljettajan penkin asetusten säätäminen onnistuu kätevästi penkin sivussa olevista painikkeista

Kuljettajan paikalle istahtaessa huomioni kiinnittyi heti mukaviin ja hyvin hengittäviin penkin materiaaleihin, jotka olivat mielestäni paljon paremman tuntuiset kuin aikaisemmin ajamassani Audi Q4 e-tronissa.

Koeajoni toteutus tapahtui sadepäivässä hyvin korkeassa ilman kosteudessa, mutta siitä huolimatta istuminen ei käynyt missään kohtaa ikäväksi. Automyyjä myös mainosti, että penkit saa helposti makuuasentoon, joten pienien tirsojen ottaminen auton lataamisen yhteydessä olisi mahdollista.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Ratin vasemmalta reunalta onnistui kuljettajaa avustavien varusteiden käyttö vaivatta ja oikealta navigointi, äänenvoimakkuuden säätö ja puheohjaus

Koeajoni kesti tällä kertaa vajaan tunnin, minkä aikana kerkesin testaamaan vain osan auton kaikista ominaisuuksista. Ajoin suurimman osan ajasta Sport-tilassa käyttäen hyödyksi i-Pedal (Tesla Model Y tuttu One Pedal Drive) ominaisuutta.

Käytin moottoritiellä myös adaptiivista vakionopeuden säädintä ja kaistavahtia, vaikkakin pitää sanoa, että en itse erityisemmin tykkää kaistavahdista. Kaikkien näiden auton ominaisuuksien vaihtaminen onnistui vaivatta auton ratista, josta pidin paljon.

Kosketusnäytön ja ilmastoinnin käyttö olivat intuitiivisia jopa porilaiselle

EV6:lla ajaminen oli allekirjoittaneelle silkkaa iloa. Sen tehokas sähkömoottori tarjoaa välitöntä voimaa ja vääntöä, mikä tekee kiihdytyksestä sulavaa. Koeajossa ollut malli oli kaiken lisäksi neliveto, joten erittäin huonosta sateisesta kelistä huolimatta renkaiden pito pysyi tilanteesta riippumatta erinomaisena ja tuntuma tiehen oli hyvä, vaikka kaasupoljinta olisi enemmänkin rasittanut.

Auton käsittelyn vakaus ja ajomukavuus ovat hyvät uuden viisilinkkisen jousitusjärjestelmän sekä integroidun vetoakselin vuoksi. On kyllä pakko sanoa, että kun moottoritielle johtaneella rampilla painaa kaasupolkimen pohjaan, niin nousee pakollakin vakavimmankin kaverin kasvoille hymy.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

EV6 mallissa on sähköautoille tyypillinen regeneratiivinen jarrujärjestelmä, joka aina kaasupolkimesta irrottamisen jälkeen alkaa voimakkaasti jarruttamaan ja keräämään jarrutusenergiaa auton kantaman pidentämiseksi. Hymy nousi huulilleni, kun tajusin, että EV6 löytyy Tesloille tyypillinen yhden polkimen järjestelmä. Kun tähän ajotyyliin tottuu, niin on todella vaikea tykätä enää mistään muusta ajotilasta.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Kia EV6 löytyy niin peruutustutka kuin kamera

Peruuttamisesta on tehty koeajossa olleella autolla niin helppoa, että oksat pois. Peruutuskameran reaaliaikaisen kuvan lisäksi autossa on peruutustutka sekä auton etu- että takapuolella tehden peruuttamisesta lasten leikkiä.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Suorituskykyä löytyy KIA EV6 nelivedosta, vaikka muille jakaa

KIA EV6 crossover sähköauto ei ole mitenkään kevyimmästä päästä oleva auto, mutta suorituskyvyn tuntee autosta heti, kun painaa kaasupoljinta. Kiihtyvyys autossa on ainakin Sport-tilassa aivan älytön ja auto kiihtyykin 0-100 kilometriin tunnissa noin viidessä sekunnissa, jota voi pitää hyvänä suorituksena. Reilut pari tonnia painava EV6 sujahtaa siis yllättävän ketterästi liikenteen sekaan isommasta koosta huolimatta.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Kia EV6 muotoilu ja siniset huomiovalot tekevät autosta laadukkaan näköisen

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Uusi E-GMP -sähköautoalusta tekee matkustamosta entistä tilavamman ja muotoilussa vastakohdat toimivat erinomaisesti yhteen

EV6 on rakennettu uudelle E-GMP-sähköautoalustalle, joka tekee matkustamosta entistä tilavamman. Esimerkiksi auton jalkatila on entistä parempi ja soveltuu nyt mielestäni kaikkiin tarpeisiin.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

KIA EV6 sähköauton ulko- ja sisätilojen muotoilussa on käytetty taitavasti eri vastakohtia. Autossa yhdistellään crossovereille tyypillistä esteettisyyttä ja hyödynnetään terävien sekä veistoksellisien muotojen yhdistelmiä siten, että auto on ainakin allekirjoittaneen mielestä erinomaisen näköinen. Upeat siniset huomiovalot varsinkin luovat autoon korkean laadun tunnetta.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Auton muotoilu on virtaviivainen

Takapenkeillä oli kaksi kunnollista istumapaikkaa matkustajille ja keskellä olevan mukitelineen ollessa ylhäällä tilaa on myös kolmannelle matkustajalle. Crossover SUV:eille tyypilliseen tapaan autosta löytyi paljon jalkatilaa ja tällainen metrimake kuin minä meinaa jo melkein hukkua tilan määrään.

Takapenkin USB C-latauspistokkeet oli jännästi asennettu etupenkin reunoille, eikä keskikonsoliin niin kuin hyvin monessa muussa automallissa. Nämä eivät ensiksi edes osuneet allekirjoittaneen silmään ja meinasin jo ihmetellä niiden puutetta automyyjälle.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Takaistuimilta löytyy tilaa kolmelle matkustajalle, kun mukiteline on ylhäällä

Tavaratilasta löytyy paljon tilaa, vaikka kyseessä ei ole suurin mahdollinen crossover. E-GMP-alusta mahdollistaa kuitenkin sen, että kaikki mahdollinen tila on saatu matkatavaroiden käyttöön. Etutavaratilan kanssa autosta löytyy jopa 570 litraa säilytystilaa, joka riittää pariskuntien ja pienien perheiden käyttöön aivan varmasti. Kaatamalla takapenkit, pystyt kasvattamaan tavaratilan noin 1300 litraan, jonka jälkeen kaverisi pyytää sinua aina osallistumaan muuttoon. Kannattaa siis olla mainitsematta tästä tilaihmeestä sille, joka ei edes kunnon pizzoja tarjoa muuttoa tehdessä.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Tavaratilasta löytyy piilopohja, jonne mahtuu hyvin lataustarvikkeet ja lumilapio

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

77 KWh akusto tarjoaa 506 kilometrin kantaman – Matkan pituuden lisäksi akuston latausnopeuteen on tuotu parannus

Valmistajan tietojen mukaan akkukapasiteetti autossa on 77 kWh, josta käytössä on noin 72.6 kWh. Yhdistetty keskikulutus (WLTP) autolle on noin 18 kWh/100 km, joten paperilla autolla pitäisi päästä 506 kilometriä, mikä on vaikuttavaa. Tämä tarkoittaa, että EV6 soveltuu mainiosti pitkille matkoille ja arkikäyttöön. Akun lataaminen on myös helppoa, ja nopeilla latauspisteillä voi lisätä merkittävän määrän kantamaa lyhyessä ajassa.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Kosketusnäytöltä pystyy hyvin seuraamaan kantamaa ja miten ilmastointi vaikuttaa siihen

Pakko myös mainita, että KIA EV6 auton suuri akusto toimii tarvittaessa myös virtalähteenä päivittäisissä askareissa tai vapaa-ajan matkoilla. Tekniikka on nimeltään ”Vehicle-to-load” (V2L), joka mahdollistaa sähkölaitteiden lataamisen jopa 3.6 kW teholla. Voit vaikka tarvittaessa antaa virtaa tien poskeen jääneelle Teslalle samalla, kun naurat omaan partaasi.

Keskusteltaessa automyyjän kanssa auton ominaisuuksista, hän mainitsi EV6 mallissa olevan erittäin nopea latausjärjestelmä kiitos akun esilämmityksen. Akuston esilämmitys mahdollistaa sen, että akku on jo heti latauksen aloituksesta lähtien lämmin, jolloin latautuminen on huomattavasti nopeampaa kuin kylmän akuston. Esilämmityksen (joka löytyy nykyään vakiona kaikissa 2023 vuoden malleissa) vuoksi 100 kilometrin toimintamatkan lataaminen onnistuu jopa alle viidessä minuutissa.

Myyjän mukaan 10 prosentin varausasteesta 80 prosentin varausasteeseen lataaminen onnistuu jopa noin 15 minuutissa. Meikäläinen maailman hitaimpana kahvinjuojana kerkeä tuossa ajassa edes ottamaan ensimmäistä hörppyä huoltoaseman tajuttoman kuumasta kahvista. Toisin sanoen akuston lataaminen matkalla on niin nopeaa, että matka ei koskaan viivästy latauksen hitauden vuoksi.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Latauspistoke löytyy auton oikeasta kyljestä

EV6:sta löytyy latauspistokkeet niin AC-lataukselle kuin DC-lataukselle. Lisävarusteena autoon tulee automaattisesti mukana Mode 3 -latauskaapeli normaaliin ja asiointilataukseen, mutta myös Mode 2 -latauskaapeli hitaaseen lataukseen.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Kia EV6 on tyylikäs ilmestys takaapäin

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Miten paljon KIA EV6 autosta pitää maksaa GT-line varustepaketilla ja millaisia rahoitustapoja oli saatavilla?

Koeajossa olleen KIA EV6 GT-Line AWD 77 kWh 325 hv sähköauton saa tilattua verkkokaupasta omakseen 67 900 euron hinnalla heti tänään. Rahoitustapoja autolle oli tarjolla useita, joista mielestäni parhaimmat olivat 1.99 prosentin korkotarjous sekä korotettu hyvitys annettavasta vaihtoautosta.

Esimerkiksi minun kohdallani korotettu hyvitys vaihtoautosta olisi tullut minulle edullisimmaksi vaihtoehdoksi, koska siinä Delta Auto olisi maksanut autostani 5000 euroa enemmän kuin sen todellinen markkina arvo on. Autoni markkina-arvo autoliikkeiden ostamana on 13 500 euroa, mutta Delta Auto olisi maksanut autosta jopa 18 500 euroa, mutta silloin rahoituksen korko olisi ollut minun tapauksessani 4.99 prosenttia.

Jos siis pohdit itsellesi KIA EV6 sähköautoa, niin nyt on erinomaisia rahoitustarjouksia tarjolla Delta Autossa, mitkä kannattaa käyttää hyödyksi.

Kian takuu uusille autoille on markkinoiden parhain

Kia tarjoaa uusille autoille 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuun ainoana autonvalmistaja maailmassa, joka mielestäni kertoo paljon siitä, että omien autojen laatuun luotetaan sataprosenttisesti. Samaan hengenvetoon pitää muistuttaa, että takuu ei tietenkään koske kaikkia mahdollisia auton kuluvia osia, joten lista takuuseen kuulumattomista osista kannattaa kysellä autoliikkeen asiakaspalvelusta. Esimerkiksi auton maalipinnan takuu on vain 5 vuotta tai 150 000 kilometriä. Oli niin tai näin, niin takuu on poikkeuksellisen pitkä ja laaja.

Koeajo Kia EV6 kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Oliko ajokokemuksessa tai autossa moitittavaa?

Lyhyesti sanottuna en keksi autosta tai ajokokemuksesta mitään negatiivista sanottavaa. Kaikki toimi miten pitikin ja ennakkoluuloni automerkkiä kohtaan osoittautuivat täysin vääriksi. Ainoa yllättävä asia autoon liittyen oli sen hinta. Olisin ajatellut auton olevan pikkuisen edullisempi ja lähempänä vaikka Hyundai Ioniq 5 hinnoittelua.

KIA EV6 GT-Line AWD 77 kWh 325 hv
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 0-litrainen sähkö (239 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 4800 km
 • Koeajon tarjosi: Delta Auto,Turku

Nyt luetuimmat