Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Lexus IS 250 – korkealle kurkottava älykäs sportti

Lexus IS 250 pyrkii rikkomaan mielikuvaa japanilaisten autojen tylsyydestä mm. kuusisylinterisellä moottorilla ja takavetoisuudella.

Europpaalaiset merkit hallitsevat kompaktin luokan luksus segementtiä. Japanilainen Lexus on kuitenkin roikunnut mukana tiukassa kilpailussa jo kauan.

Toyotan omistama Lexus perustettiin 1989 ja on autovalmistaijen maailmassa vielä nuori automerkki. Lexuksen pienin malli, IS, tuli markkinoille vain kymmenen vuotta myöhemmin. Koeajossa on IS mallinimikkeen toinen sukupolvi. IS kirjaimet tulevat sanoista Intelligent Sport eli älykäs sportti, joka kuvastaa hyvin mihin markkinarakoon Lexus on auton suunnitellut.

IS 250 tuli markkinoille vuonna 2005, ja oli IS 220d rinnalla, IS linjaston perusmalli. Perusmalliksi poikkeuksellista oli bensiiniä juova kuusisylinterinen moottori ja korkea varustetaso. Saksalaisten kilpailoiden perusmallit olivat nelisylintereisiä ja verrattaen huonommin varusteltuja.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Miellyttävä kokemus jo perusmallina

Koeajoautomme on, kuten mainittu, toisen sukupolven IS 250, jonka suora edeltäjä on IS 200. Premium merkkien numerot usein kertovat moottorin koosta ja tämä pätee tässäkin tilanteessa. Takavetoista sedania kuljettaa pehmeä 2.5 litran V6, joka tuottaa 208 hevosvoimaa kuusivaihteisen automaattilaatikon läpi. Ajokokemuksena erittäin miellyttävä yhdistelmä.

Usein ollaan sitä mieltä, että jos autosta tahtoo ylellisyyden ja mukavuuden tunteen täytyy sylinterimäärän olla kuusi. IS 250 on loistava esimerkki tästä. Hiljainen ja pehmeä voimanlähde tuottaa hyvin tehoa ja vääntöä joka tilanteeseen.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Moottoritienopeuksilla tuntuu kuin moottori olisi lepotilassa ja kilometrejä kertyy vaivattomasti. Kiihtyyhän IS 250 sataseen noin kahdeksassa sekunnissa ja V6 moottorista huolimatta ei kulutus päätä huimaa. Koeajoauton ajotietokoneen mukaan 8.7 L/100km.

Lexuksen vaihdelaatikko on myös yksi automaailman hiljaisia sankareita. Vaihdot eivät ole modernin huomaamattomia mutta tarpeeksi sulavia, että jotkut automerkit voisivat tästä automaattilatikosta ottaa oppia.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Dynaamisuus vai pehmeys?

Tämä on Lexus IS 250:n pieni akilleen kantapää. Auton luonne on kaksijakoinen. Alusta on jäykän puoleinen, ohjaamo on pieni, ratin taustapuolella on suuret metalliset vaihteenvalitsinläpät ja luistoneston saa pois yhdellä napin painaksulla. Moottori on myös halukas kiertämään ja automaattivaihteisto tottelee nilkan ojennusta kuin paraskin palvelija.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Mutta. Ohjaus ei kommunikoi tien pinnan muotoja sormiin kuten toivoisi ja takavedolle perä on yllättävän passiivinen, joten siitä putoaa pois liukkauden hauskat puolet.

Sporttisuutta huokuvat myös ulkopuolen kaksi suurta pakoputkea ja matala terävä nokka. Mukavuuden puolella on suuret sivupeilit, joita jää hetken tuijottamaan koska sivuprofiilin suunnittelu on niin yksinkertainen. Suurista sivupeileistä on hyötyä moottoritiellä mutta risteyksissä oikeanpuolisesta sivupeilistä tuli näköhaitta.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Kyydissä korostuu mukavuus

En ole vakuuttunut, että IS 250 on mutkateiden mestari. Pitkät moottoritien suorat toisaalta, ovat melkein nautinto. Koeajoautolla oli hiukan törmäävä alusta, joka tuntui jokaisessa syvemmässä kuopassa. Unduloiva moottoritienpinta oli mukavempi kokemus.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Auto on myös korkeilla nopeuksilla hiljainen, joka pitää kyytiläiset tyytyväisinä. Ohjauksen puutteet häriritsevät myös vähemmän, kun ohjauksen keskipiste on jämpti tunnottumuudesta huolimatta.

Vakionopeudensäädin ja loistava ilmastointi aktiiviseksi niin vaihtuvat maisemat vielä huomaamattomammin.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Sisätilat voivat tulla ahtaaksi

Pienen porrasperäisen auton ongelma on usein sisätilojen riittämättömyys. Jos on etsinnässä 15 vuotta vanha kompakti porrasperä, on hyvä tarkistaa, että takapenkillä voi kuljettaa aikuisia. Lexus IS 250:llä on ehkä tämän segmentin ahtaimmat matkustajatilat.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Minä olen alle 180 cm pitkä ja, jopa minulle oli toinen penkkirivi hiukan rajallinen. Keskipenkillä ei voi kuljettaa pientä lasta suurempaa matkustajaa. Keskitunneli vie paljon jalkatilaa ja keskipenkki on todella korkealla.

Kuskin penkki tuntui myös hieman liian lyhyeltä selästä eikä sitä saanut mielestäni tarpeeksi alas. Olen ajanut nahkapenkeillä varustettua IS 250:stä ja niillä on mielestäni parempi profiili. Nahkapenkit sai jopa ilmastoituna, joka oli osa Luxury-varustepakettia.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Tyyliä etupenkillä

Kojelaudassa ja keskikonsolissa näkyy varusteiden määrä tyylikkäästä Start-napista lähtien. Rattinäppäimet, automaatti-ilmastointi, täysin sähköiset sivupeilit ja lumimoodi ovat vain osa varusteista. Muistetaan tietysti, että auto on 17 vuotta vanha, joten ollakseen perusmalli on varusteita aivan tarpeeksi.

Jotkut napit, vivut ja materiaalit ovat tietysti suoraan Toyotan tukusta mutta yleisilmettä ei voi verrata Toyotaan ollenkaan.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Pidän todella paljon siitä, että keskikonsolissa ei ole yhtään nimettömiä eli tyhijä painikkeita. Se nostattaa sisätilan arvoa ja pitää keskikonsolin tyylikkäänä. Yksinkertainen vaihdekeppi, joka bonsaipuun lailla asetettu strateegisesti mutkattomalle keskikonsolille täydentää tyylin. Käsijarru on piilotettu kuskin jalkatilaan ja on Mersu-tyylin poljettavaa mallia.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Kilpailukykyinen kokonaisuus

Autoa vertaa väkisinkin saksalaisiin kilpailiohin kuten BMW 3-sarjaan ja Audi A4:een. Todennäköisesti siksi koska Lexus IS on altavastajaan asemassa. Lexus IS ei ehkä kykene kilpailemaan yhdessä osa-alueessa suoraan saksalaisten kanssa mutta kokonaisuutena pääsee todella lähelle.

Jos on etsinnässä hiljainen ja viihtyisä auto, jonka kanssa viettää monta moottoritiekilometria niin on Lexus IS 250 oikein hyvä kompakti premium paketti.

Koeajo Lexus IS 250 kokemuksia
Lexus IS 250
 • Vuosimalli: 2006
 • Moottori: 2.5-litrainen bensiini (153 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Takaveto
 • Mittarilukema: 259 km
 • Koeajon tarjosi: Rinta-Jouppi, Espoo

Nyt luetuimmat