Lukkopultit vanteisiin lukkopultti vanne

Lukkopultit vanteisiin – helpoin ja varmin tapa estää varkaudet

Lukkopultit vanteissa estävät valtaosan rengas- ja vannevarkauksista. Näin yksinkertaisesti lukkopultti toimii käytännössä.

Erilaiset varkaudet kiusaavat autoilijoita monin eri tavoin. Yleensä varkaus aiheuttaa rahallisia tappioita, sillä varastetut osat tulee korvata ehjillä, ja usein niiden asentamiseen tai varkausjälkien korjaamiseen saa varata jonkin verran rahaa. Lisäksi varkaudet aiheuttavat aina mielipahaa, viivästyksiä ja muita rahassa vaikeammin mitattavia haittoja.

Koeajolle.com on aiemmin kertonut mm. katalysaattorivarkauksista, joita vastaan on melko hankala suojautua. Sen sijaan vanne- ja rengasvarkauksia vastaan suojautuminen on hieman helpompaa, sillä perinteiset lukkopultit rauhoittavat kummasti monen pitkäkyntisen epärehellisiä aikeita.

Tässä artikkelissa esittelemme lukkopulttien sinänsä melko yksinkertaista toimintaa. Lisäksi tarjoilemme teille vinkkejä oikeiden lukkopulttien ostamiseen, jotta oman ajoneuvosi renkaat ja vanteet säilyvät varmasti turvassa varkaiden aikeilta.

Lukkopultit vanteisiin lukkopultti vanne

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mikä on lukkopultti vanteessa?

Aloitetaan artikkeli perusteista, eli siitä, mikä lukkopultti on ja mikä sen perimmäinen merkitys on. Lukkopultin perusidea on identtinen tavallisen pyöränpultin kanssa, eli sen tavoitteena on pitää vanne kiinni autossa, tai tietyissä tilanteissa kuten renkaanvaihdossa mahdollistaa pyörän irroitus ajoneuvosta.

Lukkopultti eroaa kuitenkin perinteisestä pyöränpultista siten, että niihin tarvitaan oma “erikoistyökalu”, eli eräänlainen avain niiden avaamiseen. Siinä missä yleensä pyöränpultit ovat mitoitettu yleisten standardien mukaan, jolloin ne aukeavat millä tahansa hylsyavaimella, lukkopultti aukeaa vain erikoistyökalun avulla.

Lukkopultit auttavat siis estämään varkauksia, sillä erikoistyökalun tarvitseminen niiden asentamiseen ja irrottamiseen estää kummasti varkauksia. Lukkopultit tekevät siis vanteiden varastamisesta vaikeampaa, joka taas vähentää riskiä joutua varkauden kohteeksi.

Vanne- ja rengasvarkauksista aiheutuu monenlaista haittaa. Ensinnäkin varastetun setin arvo on usein aina satasia, mutta joskus jopa tuhansia euroja. Toiseksi ilman pyöriä auto ei liiku, eli autoa ei voi varkauden jälkeen käyttää normaalisti. Lisäksi oikein röyhkeä varas voi pudottaa pyörättömän ajoneuvon tylysti maahan, jolloin siitä särkyy myös erilaisia jarrun ja alustan osia, mikä viimeistään nostaa vahingot tuhansiin euroihin.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Miten lukkopultti toimii?

Lukkopultit koostuvat tavallisesti kahdesta osasta: varsinaisesta ja niiden avaimesta. Pultin pää on tavallisesti jollain tavalla erikoisen muotoinen, jolloin perinteiset hylsyt eivät pure siihen. Tällöin pultti aukenee vain ja ainoastaan lukkopultin avainta käyttämällä.

Lukkopulteilla ei ole suinkaan tarkoitus korvata kaikkia auton pyöränpultteja, vaan jokainen vanne tarvitsee vain yhden lukkopultin. Kuten tiedetään, pyörän irroittaminen vaatii aina kaikkien pulttien avaamisen, joten yksikin lukkopultti vanteessa karkoittaa usein rikollisen pois vanteen luota.

Lukkopulttien käyttö on helppoa. Kenties eniten vaivaa ja haastetta sisältävä hetki on oikean lukkopultin hankkiminen. Aivan kaikki lukkopultit eivät käy kaikkiin autoihin tai vanteisiin, vaan sinun kannattaa varmistaa tuotteen soveltuvuus ajoneuvoosi lukkopultin myyjältä. Sen jälkeen kun oikea tuote on löytynyt, kaikki onnistuu jo helposti.

Lukkopultin voi asentaa autoon poistamalla yhden tavallisen pultin vanteesta, ja korvaamalla sen lukkopultilla. Lukkopultit kiristetään aivan kuten normaalitkin pultit, mutta operaatiossa tulee käyttää erikoistyökalua tuotteen mukana tulevaa erikoistyökalua. Kannattaa myös huomioida, että myös lukkopultit on kiristettävä oikeaan momenttiin, jotta ne pysyvät varmasti paikoillaan.

Oikein hurja ja varkaille hauista esittelevä autoilija hankkii vanteisiinsa kaksi erilaista lukkopulttisarjaa, jotka tarvitsevat avaamiseen kaksi erillistä avainta. Tämä on jo sen verran suuri suojaus, että vanteet jäävät hyvin varmasti varastamatta.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Mihin varkaussuojaus perustuu?

Lukkopulttien idea varkauksilta suojaamiseen perustuu useampaankin yksityiskohtaan. Lähtökohtana vanne- ja rengasvarkauksille on yleensä nopea toiminta, sillä mitä pidempään varsinainen varkaus kestää, sitä suuremmaksi kasvavat kiinnijäämisen riskit.

Tästä syystä kaikenlainen pitkäkyntisen toimien hidastaminen yleensä pienentää merkittävästi varkauden uhriksi joutumisen riskiä. Joskus ihan jo lukkopulttien näkeminen vanteissa saa varkaan luopumaan rikollisista ajatuksistaan, sillä ylimääräisen vaivan vuoksi riskiä ei kannata ottaa.

Lukkopultit vaativat varkaalta lisäksi oikeanlaista avainta sekä enemmän mukana kannettavia työkaluja. Lisäksi lukkopulttien avaaminen vaatii hieman enemmän tarkkuutta esimerkiksi hylsyn asettelun suhteen. Nämä ovat sinänsä pieniä juttuja, mutta silti kylliksi suuria, että houkutus rikoksen polusta pienenee.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Kenelle lukkopultit sopivat?

Lukkopultteja kannattaa käyttää aina, kun ilmassa leijailee riski vanne- ja rengasvarkauksien tapahtumisesta. Tämäntapaisia tilanteita voi olla esimerkiksi paikoissa, joissa naapurien autot ovat joutuneet varkauksien kohteeksi, tai vaihtoehtoisesti auton sijainti on muulla tavalla varkaita houkutteleva, esimerkiksi syrjäisen ja hiljaisen sijainnin vuoksi.

Varkaat varastavat renkaita ja vanteita lähinnä rahallisen hyödyn vuoksi. Varastettu tavara pyritään myymään eteenpäin, jolloin varkaat saavat vaihdettua tuotteen rahaan. Mitä kalliimpi rengas- ja vannesarja auton alla pyörii, sitä todennäköisemmin varas niistä kiinnostuu.

Lukkoputit sopivatkin erityisesti sellaiselle autoilijalle, jonka autossa on poikkeuksellisen kalliit tai arvokkaat renkaat sekä vanteet, tai auto on usein parkissa sellaisilla alueilla, missä vanne- ja rengasvarkaudet kiusaavat autoilijoita tavallista enemmän.

Lisäksi lukkopultit sopivat muuten vain valveutuneelle autoilijalle. Lukkopultit ovat yleensä kertainvestointi, eli niiden käytöstä ei tarvitse maksaa mitään, eikä niiden käyttö nosta auton käyttökustannuksia millään tavalla. Lukkopultit voi halutessaan siirtää joissakin tapauksissa vaikka autosta toiseen, jolloin kertainvestointi hyödyttää useamman ajoneuvon kanssa.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Mitä tehdä, jos lukkopultin avain hukkuu?

Oma olevuus voi kaatua joskus omaan niskaan, ja sama koskee myös lukkopultteja. Lukkopultin avaimesta kannattaa pitää visusti huolta, sillä sen hukkaaminen vaikeuttaa merkittävästi seuraavaa renkaanvaihtoa.

Autoilijan kannattaa myös miettiä sitä, pitäisikö lukkopultin avain piilottaa ajoneuvon sisään, sillä lukkopultit voivat myös estää esimerkiksi tien päällä tehtävän renkaanvaihdon kokonaan. Joissakin tapauksissa tiepalvelulta voi löytyä lukkopultteihin purevia avaimia, mutta yleensä renkaan rikkoutuminen näissä tapauksissa tarkoittaa hinausautoreissua rengaskorjaamolle.

Oma lukunsa on myös se, kun avain katoaa, tai jää vaikkapa auton edellisen omistajan haltuun. Äärimmäinen keino ongelman ratkaisuun on rengaskorjaamolla vierailu, sillä sieltä löytyy varmasti työkalut lukkopulttien irroittamiseen. Toki keinoista viimeisin liittyy yleensä lukkopulttien rikkomiseen, jonka jälkeen niitä ei voi enää käyttää uudelleen.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Mistä lukkopultteja voi ostaa?

Erilaisia lukkopultteja löytyy lukuisia malleja, eli vain taivas on rajana niiden hankinnalle. Niitä on mahdollista ostaa erilaisista autotarvikeliikkeistä, rengasliikkeistä, autoliikkeistä tai vaikkapa autohuolloista.

Ostit tuotteesi sitten mistä tahansa, sen soveltuvuus juuri sinun autoosi ja sen vanteisiin kannattaa aina varmistaa myyjältä.

Lukkopulttisarjan hinta on usein parista kympistä jopa sataan euroon. Yleensä kalliimmat lukkopultit ovat olleet hieman laadukkaampia, mikä tarkoittaa yleensä pidempää käyttöikää ja kenties hieman parempaa lukkoa, eli toisin sanoen parempaa varkaussuojaa. Investoinnit ovat kuitenkin kertaluontoisia, eli kerran laadukkaan tuotteen ostamalla selviää parhaimmillaan jopa vuosikymmenien ajan.

Mainos: Koeajolle.comin yhteistyökumppaneista lukkopultteja on mahdollisuus ostaa Skruvatin verkkokaupasta. Lisäksi Virtasenkauppa.fi myy hieman järeämpiä lukkopultin irrotussarjoja esimerkiksi rengasliikkeiden käyttöön.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Lähteet: Autostadium

Nyt luetuimmat