Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Koeajo: Cupra Leon Sportstourer – sporttisen perheen valinta?

Koeajossa on espanjalaista suorituskykyä, kun tutustumme autoon nimeltä CUPRA Leon Sportstourer VZ 1.4 PHEV.

Cupra on espanjalainen automerkki, joka tunnetaan erityisesti urheilullisista ja suorituskykyisistä autoistaan. Se oli alun perin Seat-automerkkiin kuuluva alabrändi, joka keskittyi urheilullisiin malleihin. Vuonna 2018 Cupra eriytettiin omaksi itsenäiseksi brändikseen, mikä mahdollisti sen kehittymisen ja kasvun omilla vahvuuksillaan, jonka tuotoksena syntyi heidän ensimmäinen autonsa Cupra Ateca.

Cupra pyrkii olemaan edelläkävijä sekä urheilullisten että sähköisten autojen kehityksessä onnistuen siinä mallikkaasti. Se on sitoutunut yhdistämään voimakkaan suorituskyvyn, innovatiivisen teknologian ja kestävän kehityksen arvot tuotteissaan toisiinsa.

Cupran mallisto koostuu useista eri malleista, kuten Leon, Tavascan, Born, Formentor ja Ateca, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän urheilullista tyyliä ja korkeaa suorituskykyä. Brändin tavoitteena on tarjota asiakkailleen unohtumattomia ajokokemuksia, olipa kyseessä sitten kaupunkiajo tai haastavat maantieolosuhteet.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Cupra Leon Sportstourer tarjosi viihtyisät ajokilometrit

Cupra jatkaa uraauurtavaa työtään autojen kehityksen saralla tuomalla markkinoille uuden virstanpylvään: Cupra Leon Sportstourer Plug-in Hybridin. Tämä uusi malli yhdistää voiman, tyylin ja kestävän kehityksen huippuominaisuudet yhdeksi upeaksi kokonaisuudeksi. Plug-in hybridit (hybridiautojen eroista lisää täällä) ovat nousseet autokansan suosioon maailman siirtyessä koko ajan enemmän sähköiseen liikenteeseen.

Paperilla Cupra Leon Sportstourer Plug-in Hybrid on oikein mielenkiintoinen tuttavuus ja sen pitäisi kätkeä sisäänsä voimakkaan yhdistelmän polttomoottorin ja sähkömoottorin voimia. Hybridijärjestelmän mutkaton tuki polttomoottorille pitäisi luoda erinomaisen lopputuloksen, josta lähdettiin ottamaan selvää toimituksen kanssa.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourer on hyvännäköinen farmari

Koeajolle.com toimituksen muita ajettuja plug-in hybridejä pääset lukemaan Hyundai Ioniq Plug-In, Volkswagen Golf GTE, ja BMW 330e F30 koeajoraporteista.

Leon Sportstourer on varusteltu avaimettomalla keskuslukituksella ja käynnistyksellä, joka helpottaa autoon astumista kauppakasseja pullollaan olevien käsien kanssa. Heti autoon istahtamisen jälkeen allekirjoittaneen katse kiinnittyy Cupran brändille ominaiseen pronssin väriseen logoon ratissa, joka kertoo kyseessä olevan pikkuisen ärhäkkäämpi perheauto.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Suunnanvalitsin sijaitsi auton keskikonsolissa

Suunnanvalitsin on Leonissa viety keskikonsoliin, joka muistuttaa mielestäni käytettävyydeltään hyvin paljon Audi A3:ssa olevaa suunnanvalitsinta. Jarrupoljin pohjaan ja suunnanvalitsemista vaihde päälle ja ”radalle”.

Ajotiloja autosta löytyy neljä, mitkä ovat Comfort, Sport, Individual ja Cupra. Cupra ajotilassa auto muuttuu selkeästi muita ajotiloja urheilullisemmaksi, minkä huomaa erityisesti auton kiihtyvyyden paranemisessa. Urheilullinen ajotila ja selkeästi lapsiperheelle suunniteltu auto ei välttämättä sovi aivan niin hyvin yhteen kuin Suomen hallitus ja veronkorotukset, minkä vuoksi jätin tällä kertaa testaukset tässä ajotilassa vähäiseksi ja keskityin ensisijaisesti Comfort-ajotilaan. Uskoisin keskimääräisen autoa harkitsevan henkilön tekevänsä arjen ajot kauppareissuissa päiväkotiin lapsia hakemaan juuri tässä ajotilassa. Comfort on juuri sitä mitä henkilöt tässä elämäntilanteessa tarvitsevat.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Ajotilojen valinta tapahtui kosketusnäytöstä auton asetuksista

Cupra Leon Sportstourer Plug-in Hybrid on varustettu viimeisimmällä tekniikalla, joka tekee ajamisesta sekä nautinnollista että turvallista. Monipuoliset avustavat järjestelmät auttoivat hallitsemaan tilannetta kaikissa olosuhteissa kaupunkiajosta moottoritien vilskeeseen. Varustustaso autossa oli herkullinen, kun autosta löytyi niin matriisiajovalot, mukautuva alustansäätö, adaptiivinen vakionopeuden säädin, liikennemerkkien tunnistus kuin kaukovaloavustin. Erinomaisen varustelutason vuoksi kilometrit taittuivat vaivattomasti, joka on erinomainen ominaisuus lapsien väsyttämälle aikuiselle.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourer ajotietokoneessa oli kaikki tarpeellinen tieto kierroksista nopeuteen ja kantamaan

Leon Sportstourerin ajotietokoneeseen oli viety kaikki tarpeellinen tieto ajamisen helpottamiseksi ja katseen pitämiseksi tien suunnassa, vaikka samaan hengenvetoon näkymä oli mielestäni vähän liiankin ”kiireellisen” näköinen. Ehkä tällä kertaa jopa vähemmän tietoa sisältävä ajotietokone olisi ollut parempi vaihtoehto, mutta tämä on makuasia.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourerissa löytyvät niin peruutustutka kuin -kamera

Cupra Leon Sportstourer on varusteltu niin peruutustutkalla kuin kameralla tehden peruuttamisesta helppoa ja turvallista jopa sinne HopLopin parkkiruutuun missä kakarat juoksevat joka ilmansuuntaan samalla kiljuen.

Tekninen ominaisuusArvo
Istuimet5 kpl
Leveys1799 mm
Korkeus1463 mm
Pituus4657 mm
Perävaunun enimmäispaino750 kg / 1500 kg
Paino1704 kg
Akun kapasiteetti12 kW
Huippunopeus225 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h)7.0 s
Yhdistetty kulutus1.3 L / 100 km
Tavaratilan tilavuus470 L

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Cupra Leon Sportstourer on tyylikäs farmari niin sisältä kuin ulkoa

Cupra Leon Sportstourer on urheilullinen ja tyylikäs farmarimallin auto, joka yhdistää tilavan sisätilan ja hienostuneen muotoilun. Sporttisemman tunnelman autoon on luotu CUPRAn tutulla kuparin värisillä yksityiskohdilla, jotka tekevät autosta salonkikelpoisen. Varsinkin allekirjoittanut kaikki metallinkiiltoiset asiat kiehtovat kuin harakkaa konsanaan.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Kuljettajan penkin säätäminen onnistui auton vasemmalta reunalta sähköisesti

Leonin penkit ovat osittain nahka- ja kangasverhoiltuja tuoden molempien materiaalien hyvät puolet esiin. Penkit olivat tukevia istua ja hengittävät juuri sopivasti allekirjoittaneen mielestä, joka alkaa hikoilemaan jo siitä, kun näkee peilin kautta auringon. Penkeistä puhuttaessa on pakko mainita myös kuljettajan istuimen säädettävyys, joka onnistui sähköisesti käytännössä jokaiseen avaruudelliseen suuntaan tehden näin kasvupyrähdyksensä kesken jättäneen ajoasennon löytämisen helpoksi.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

10 tuuman kosketusnäyttö kojelaudassa varastaa katseen helposti

Leon Sportstourer on varusteltu 10 tuuman kosketusnäytöllä ja noin 10 tuuman ajotietokoneella. Kosketusnäytöstä onnistuu autojen ominaisuuksien muokkaaminen, mutta pitää sanoa, että CUPRAn käyttöjärjestelmä ei ole mistään intuitiivisemmasta päästä. Ainakin allekirjoittaneelle kestää tovin ymmärtää käyttöjärjestelmän logiikka, mutta se voi johtua tietty vaan vahvasta porilaisuudesta eikä autosta itsessään.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourerin takapenkkien kangasverhoiluun oli piilotettuna Isofix-kiinnityspaikat

Sportstourer tarjoaa runsaasti tilaa niin matkatavaroille kuin matkustajillekin, tehden siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka arvostavat tilavuutta ja käytännöllisyyttä arjen pyörittämisessä. Takapenkeille on mahdollista kiinnittää kaksi turvaistuinta Isofix-kiinnityspaikkoihin, jotka ovat hienosti piilotettu kankaiden taakse, josta on erityisen paljon hyötyä niissä tilanteissa, kun lapset on saanut dumpattua isovanhemmille vanhempien päästessä viettämään laatuaikaa yhdessä.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourerin takapenkeillä mahtuu matkustamaan parikin tulevaisuuden veronmaksajaa ilman tilanpuutetta

Farmareille tyypilliseen tapaan Sportstourer tarjoaa valtavasti tavaratilaa erityisesti pituussuunnassa tehden lastenrattaiden (tai useamman) kuljettamisesta yksinkertaista ilman pelkoa tilan loppumisesta. Myös isojen koirien talouksille voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että pari labradorinnoutajaa mahtuu kyytiin jättäen molemmille karvaisille perheenjäsenille (ja nyt en puhu isästä tai anopista) hyvin tilaa löhöilyyn. Valmistajan tietojen mukaan tavaratilan tilavuus on 470 litraa, joka tuntuu väärältä kuljetustilojen olevan niin valtavat, mutta pitää luottaa siihen, että insinöörit ovat Excel-laskut tehneet huolella.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourer tavaratilat ovat valtavat

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Auto tuntuu liikkuvan eteenpäin melkein pyhällä hengellä – Koeajon tulos löi allekirjoittaneen ällikällä

Tutustuin auton luvattuun polttoaineen kulutustasoon ennen rattiin hyppäämistä, joka valmistajan mukaan on 1.3 l / 100 km. Rehellisesti sanottuna en uskonut tätä tippaakaan ja ajattelin laittaa auton testiin todellisen kulutuksen osalta selvittääkseni totuuden.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourer kulutus on hyvin matalaa, kun sähköakusta löytyy virtaa

Mutta miten paljon sitä itseään insinöörismieheksi tituleeraava jamppa voi ollakaan väärässä. Koeajo toteutettiin pääasiallisesti kaupungissa ja taajamassa sisältäen kuitenkin maantie ajoa Turusta Naantaliin. Noin tunnin koeajon jälkeen huomasin kulutuksen pysyvän kiltisti 1.1-1.5 l / 100 km välissä. Voidaan siis sanoa, että auton kulutus on todella vähäinen niin pitkään, kun sähköakusta löytyy varausta. Akun kantama ei päässyt tällä kertaa kokonaan tyhjenemään, joten kulutusta pidemmillä matkoilla ei saatu nyt selvitettyä. Mutta voidaan sanoa, että allekirjoittanut oli väärässä ja auto on todella niin pienikulutteinen kuin lupaa.

Plug-in hybridin latauspistoke (Type 2) löytyy auton oikealta laidalta ja akun lataaminen 3.6 kW (AC) latausteholla 0 prosentista 100 prosenttiin kestää laskennallisesti noin 4 tuntia.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Plug-in latauspaikka löytyy auton oikealta kyljeltä eturenkaan yläpuolelta

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Miten paljon Cupra Leon Sportstourer VZ maksaa?

Koeajossa ollut Cupra Leon Sportstourer VZ 1.4 PHEV 180 kW e-HYBRID OVERLOAD EDITION DSG plug-in hybridi lähtee omaksi 45 050 euron hintaan sisältäen toimituskulut. 20 000 euron käsirahalla, kuuden vuoden maksuajalla, nollan euron viimeisellä erällä ja 3.99 prosentin kiinteällä korolla kuukausieräksi tulee 412 euroa.

Takuuta valmistaja antaa autolle viisi vuotta tai 100 000 kilometriä, kumpi sitten sattuukin tulemaan vastaan ensimmäisenä. Luottamusta siis selkeästi löytyy omiin autoihin.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Cupra Leon Sportstourer on edestä hyvin sporttisen näköinen farmariautoksi

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Oliko ajokokemuksessa tai autossa moitittavaa?

Cupra Leon Sportstourer yllätti allekirjoittaneen olemalla erinomainen valinta perheelle, joka haluaa auton tuomaan pikkuisen pilkettä silmän kulmaan ja sporttisuutta ruuhkavuosien väsyttämiin vuosiin. Tahtoisin sanoa Leon Sportstoureria ”perusautoksi pienellä piristysruiskeella” ja en mitenkään negatiivisessa valossa.

Mielestäni auto tekee kaiken mitä farmarilta odotat ja pikkusen enemmän. Jos perheenlisäys on ajankohtaista tai huushollissa juoksee jo kaksijalkaisia, niin suosittelen varaamaan oman koeajon CUPRA Leon Sportstourerin rattiin. Saatat yllättyä positiivisesti.

Koeajo Cupra Leon Sportstourer kokemuksia

Leonissa on myös takaapäin kauniisti muotoiltu

Lähteet: Cupraofficial.fi

CUPRA Leon Sportstourer VZ 1.4 PHEV 180 kW e-HYBRID OVERLOAD EDITION DSG
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 1.4-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (180 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 6500 km
 • Koeajon tarjosi: K-Auto, Turku

Nyt luetuimmat