Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Koeajo: Peugeot e-3008 – sitä suurempaa sähköluokkaa

Saimme koeajoon Peugeot e-3008:n, joka on valmistajan uusin ja tällä erää malliston suurin sähköauto.

Peugeot e-3008 on Peugeotin ja Stellantiksen uusin ja samalla toistaiseksi suurin sähköautoluokka ja auto sai ensiesittelynsä Suomessa tänä kesänä. Syksyllä samasta autosta on tulossa myös kevythybridiversio, mikä perustuu jo tuttuun 3008 polttomoottoriautoon.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Tyylikästä muotoilua ilman kompromisseja

Ensivilkaisulta e-3008 on kieltämättä tyylikäs ilmestys. Tyylikkäästi muotoiltu katumaasturi näyttää coupelta, mutta Peugeot itse puhuu juhlavaan sävyyn fastbackista. Sininertävä metalliväri ja GT-versiosta löytyvät Pixel LED matriisiajovalot antavat sporttisen tunnelman autosta ainakin ulospäin. Pituutta autolla on noin 4,5 metriä, leveyttä 1,8 metriä ja korkeutta 1,6 metriä.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Siinä missä perinteinen 3008 muistutti perästä myös maasturia, fastback-muotoilussa takaikkuna kaartuu ja tämän luulisi täten vähentävän tavaratilan tilavuutta. Säilytystilaa on kuitenkin tismalleen saman verran kuin 3008:ssa; 520 litraa (huom. hattuhyllyn alla) ja penkit kaatamalla tilaa on mahdollista saada jopa 1480 litraan asti.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Kerrassaan anteeksiantamatonta on se seikka, että kaikkien näiden vuosien ja asiakasvalitusten jälkeen Peugeot ei edelleenkään ole suunnitellut autoon erillistä tilaa tai säilytysratkaisua latauskaapeleille, vaan kaapelit mitä luultavimmin päätyvät edelleen pyörimään irtonaisena tavaratilan lattialla tai tavaratilan lattian alla mikäli autossa ei ole vararengasta.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Toimistohommia

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Sitten sisätiloihin. Kuljettajan istuimesta on tehty maasturiin ikään kuin eräänlaisen toimiston työpisteen tuntuinen, mitä tukee tyköistuva keskikonsolin muotoilu.

Ensimmäisenä huomion kiinnittää leveä, kaareva 21 tuuman i-Cockpit panoraamanäyttö, mistä löytyvät sekä kuljettajan mittaristo että infotainment-järjestelmä eri puolilla samaa näyttöä. GT-versiosta löytyy myös lisäksi pienempi i-Toggle kosketusnäyttö, mihin voi lisätä omia suosikkitoimintoja ja pikanäppäimiä ajomukavuuden säätöihin. Pimeässä tunnelmavalaistus on kieltämättä tyylikäs.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Aikaisemmissa Peugeoteissa kuten vaikkapa e208:ssa sisätilat ovat olleet erittäin tyylikkäitä, ja halvat muovit on korvattu kumilla ja tyylikkäillä kuvioinneilla. Mutta e-3008 sisusta on kuin suoraan korporaatiokonttorin Martelan nojatuolista. Kerrassaan kauheaa. 

Ilmastointinapit ja ajomoodin valinta muun muassa ovat toisaalta sijoitettuna fiksusti pitkin keskikonsolia. Plussaa myös siitä, että auto tukee langatonta puhelimen latausta ja langatonta CarPlay-toimintoa. Ratti on tutun kompakti eikä mittaristoa tarvitse vilkuilla ohjauspyörän yli.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Sisätilat tuntuvat omaan käyttöön suhteellisen tilavilta. Jalkatilaa takana löytyy myös, vaikkakin akkujen määrän vuoksi takapenkkiläisten lattiakorkeus on korkeammalla mitä edessä istuvilla. Tämä on sähköautoissa toki normaalia, mutta esimerkiksi pienemmässä e208 ongelma oli nerokkaasti korjattu vaihtamalla akkujen sijoittelua.

Ehkä suurimpana ongelmina takapenkillä on kaareutuvan katon aiheuttama rajallinen korkeus ja suorassa istuessa pää hipoi kattoa. Keskikonsoli ulkonee myös taaksepäin, mikä vähentää tilaa kolmannelle matkustajalle takana. Tilat ovat ihan kelvot tilavuuksiltaan, mutta eivät pärjää vaikkapa Model Y Teslalle.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Ajotuntumassa parantamisen varaa

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Sitten ajoon. 19 tuuman kevytmetallivanteet eivät vain näytä tyylikkäiltä, vaan tekevät auton jykevänoloiseksi. Autosta löytyy kokoluokkansa pienin kääntöympyrä, mikä yllätti välittömästi positiivisesti parkkialueella pujotellessa. Kaupunkiajossa täten auto on isosta koostaan huolimatta ketterä ja helppo ajettava.

Ajotuntuma maantiellä sen sijaan ei ole mitenkään erinomainen ja ohjauksessa ei tunnu olevan kovinkaan tuntumaa tiehen maantienopeuksissa. Pieni ohjauspyörä isossa ja korkeassa autossa ei ainakaan auta asiaa.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Samoin isona miinuksena on se, että maasturistatuksestaan huolimatta soratien kuopat ja möykyt tuntuvat kyllä luvattoman liikaa, kun jousitus ei asetu pehmeästi takaisin iskun jälkeen. Aikaisemmista sähköpösöistä tutut haasteet ohjauksen osalta ovat seuranneet, mutta jarrujen tunnottomuuteen on tehty huomattavia parannuksia.

Lämpöpumppu löytyy vakiovarusteena ja akun esilämmitystoiminnot ovat tulossa myöhemmin ohjelmistopäivityksen muodossa. Kaistavahti ja vakionopeudensäädin toimivat moitteetta. Vilkkujen äänimerkki on edelleen Peugeotille tyypillisesti erittäin kovaääninen ja samoin ylinopeusvaroittimen välitön piippaus tietöiden läpi körötellessä, lähes passiivisagressiivisen “OK?”-ilmoituksen ohessa.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Kantamaa piisaa

Sähköiseen e-3008:iin on tarjolla kaksi akkukokoa, 73 kWh ja 98 kWh, mutta suurempi akkukoko ja neliveto ovat tulossa esittelyyn myöhemmin syksyllä. Huhujen mukaan 98 kWh versiolle oltaisiin lupailtu jopa 700 kilometrin kantamaa, mikä kuulostaa aika uskomattomalta ottaen huomioon että nyt koeajossa ollut 73 kWh versio antaa kantamaksi vain noin 525 kilometriä.

Kantama on jo sellainen, että sillä viikoittaisen työajon lisäksi pärjää varmasti hyvin tien päälläkin pitempää matkaa ajaessa, ainakin verrattaessa aikaisempiin sähköautomalleihin, joilla kantamaa on parhaimmillaan ollut noin 300-400 kilometriä. Merkittävä parannus siis.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Aikaisemmista Peugeotin sähköautoista tuttu 11kW sisäinen AC-laturi ja DC-pikalaturi löytyvät myös uudemmasta Peugeotista. Parhaimmillaan akun saa tyhjiltään täyteen pikalaturista noin puolessa tunnissa ja koti -tai työpaikkalaturista noin 6-8 tunnissa.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Puhutaanpa vielä rahasta

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Ennakkokiertueelta löytyvä Allure Launch Edition on saatavilla alkaen 49 390 eurosta, minkä jälkeen hinnat lähtevät Allure-mallistosta 49 700 eurosta aina tähän koeajettuun GT-versioon ja 53 890 euroon.

Peugeot myöntää akustolle 8 vuoden tai 160 000 kilometrin takuun, luvaten että akusta säilyttää vähintään 70% kapasiteetistaan tämän ajan. Muulle autolle Peugeot tarjoaa 3 vuoden tai 100 000 takuun, mitä on mahdollista pidentää 5 vuoteen ja 150 000 laajennetulla lisätakuulla, jonka ehtoina on mm. määräaikaishuoltojen teettäminen merkkiliikkeessä.

Huoltokustannukset eivät silti mitä luultavimmin päätä huimaa, ensimmäiselle 25 000km huollolle hintaa esimerkiksi Peugeot e-208:lle on kertynyt noin 50 euroa ja 50 000km huollolle reilu 200 euroa, jolloin autosta mm. vaihdetaan raitisilmasuodatin sekä jarrunesteet.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Kilpailu on kovaa

Auto ei ole kaikesta huolimatta huono, mutta koon ja hintaluokkansa puolesta autoa joudutaan vertailemaan markkinoiden kenties parhaimpiin sähköautoihin, ja mielestäni Peugeot e-3008 ei tässä suhteessa pärjää kilpailijoilleen eikä auto erotu kieltämättä kovinkaan paljon edukseen. Auto häviää monessa suhteessa vaikkapa Teslan Model Y:lle, jollaisen saa hankittua itselleen itse asiassa jopa e3008:a halvemmalla.

Koeajo Peugeot e-3008 kokemuksia

Vaikka ajotuntumassa onkin haasteita, ne eivät välttämättä sähköistä katumaasturia harkitsevalle ole välttämättä niin ratkaisevassa asemassa. Peugeot e-3008 suurimmat edut ovatkin koko, tilat ja mieletön parannus kantamaan vertaillessa Peugeotin aikaisempiin sähköautomalleihin.

Peugeot e3008
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 0-litrainen sähkö (155 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 7170 km
 • Koeajon tarjosi: Auto-Bassadone

Nyt luetuimmat