Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Koeajo: Mitsubishi Outlander PHEV – iso lataushybridi monipuoliseen käyttöön

Koeajoimme suomalaisten kestosuosikiksi nousseen Mitsubishi Outlander PHEV -lataushybridin.

Mitsubishi on japanilainen monialan merkki, jolla on jo yli sadan vuoden kokemus autojen valmistamisesta.  Mitsubishin tarina alkoi vuonna 1917 ja siitä lähtien heidän tavoitteena on ollut automaailman kirkkaimmat valot.

Mitsubishi on aloittanut ajoneuvoihin keskittymisen jo vuonna 1970 ja heti perään vuonna 2013 he julkaisivat Outlander PHEV (eng. Plug-in-hybrid-electric-vehicle) joka oli maailman ensimmäinen ladattava hybridikatumaasturi. Nykyään Mitsubishin latayshybridien tarjonta on laajentunut Outlanderin lisäksi Eclipse Cross, Colt ja ASX. Tulevaisuus Mitsubishillä näyttää enenevissä määrissä hyvinkin sähköiseltä.

Lue myös: Opi termit: miten eroavat hybridi, kevythybridi, lataushybridi ja sähköauto?

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Suomalaisten kestosuosikki

Suomessa Outlander PHEV on saavuttanut suuren suosion. Autoja on rekisteröitynä pelkästään Suomeen noin 10 000 kappaletta ja Euroopassakin niitä löytyy yli 200 000 kappaletta. Suurin syy tähän saattaa olla autojen puolisähköisyyden hyödyt kaupunkiajossa tai muuten lyhkäisillä ajomatkoilla.

Mitsubishi Outlander PHEV on omassa kokoluokassaan selkeästi edullisempi kuin moni muu hybridikatumaasturi. Suomessa tällä hetkellä Outlander vaihtoautojen hinnat liikkuvat 15 000 € – 30 000 € välillä riippuen varustelutasosta, vuosimallista ja monesta muusta tekijästä. Uusinta vuoden 2024 Outlanderia ei ole vielä hinnoiteltu Suomessa, mutta Yhdysvalloissa kyseinen auto maksaa tällä hetkellä noin 34 000 dollaria.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Koeajossa Mitsubishi Outlander PHEV 4WD 5P

Mitsubishi Outlander PHEV mallissa on kaksi sähkömoottoria. Yksi etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Näiden ansiosta auto on aina nelivetoinen, mikä on poikkeuksellista. Yllätyksenä itselle tuli se, että Outlander PHEV mallissa ei ole perinteistä vaihdelaatikkoa, vaan autoa liikuttaa Atkinsonin työkierrolla toteutettu polttomoottori, mikä ei ollut itselle entuudestaan laisinkaan tuttu.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Taajama-alueen nopeuksilla auto kulkee aina sähkömoottorien avulla, vaikka akkujen varaus olisi nolla prosenttia. Auton polttomoottorin yhteydessä on generaattori mikä tuottaa sähköä akkuihin, jotka liikuttavat autoa.

Maantienopeuksilla polttomoottori kytkeytyy auton etuakselistoon, jolloin se auttaa autoa etenemisessä. Vuosimallin 2019 Outlander sai moottoripäivityksen aikaisempiin vuosimalleihin verrattuna, kun Mitsubishi päivitti moottorin 2.0 litraisesta 2.4 litraiseen.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

2360 cm3 4-sylinterinen bensamoottori kehrää hienosti konepellin alla

Auton hybridiakun lataaminen on helppoa. Kotona ammattilaisen asentama erillinen latausasema lataa akun täyteen noin 3.5 tunnissa. Tällaisia latureita saa nykyään lähes kaikista rautakaupoista sekä internetin ihmeellisestä maailmasta. Niiden teho vaihtelee 11 – 22 kw välillä.

Normaalista 230 V pistokkeesta akku täyttyy n. 5.5 tunnissa. Pikalatauksella (CHAdeMO) akku lataa 80 prosenttiin vain 25 minuutissa. Tällaisia latausasemia löytyy esimerkiksi huoltoasemilta ja isojen kauppakeskusten yhteyksistä, joten akun täyteen saaminen onnistuu hyvin ostosten yhteydessä. Autosta löytyy siis kaksi eri latausjohto mahdollisuutta: Type 1 sekä suurteho CHAdeMO.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Latausluukun takaa paljastuu kaksi eri kytkentämahdollisuutta

Valmistajan mukaan Outlander PHEV mallissa sähköinen kantama on 45 kilometriä. Todellisuudessa tämähän ei ole niin suuri. Hyvällä säällä kesällä kantama on noin 35-40 kilometriä ja talven pakkasilla päästään noin 25 kilometriin. Itselle kantama on ainakin juuri riittävän suuri päivittäiseen ajoon, joka tulee kuljettua aina sähköllä.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Musta nahkasisustus tuo ylellisyyden tunteen

Ajomukavuudeltaan Outlander on yksi parhaimpia autoja mitä olen ajanut. S-AWC ajonhallintajärjestelmä takaa autoon uskomattoman kevyen ja tehokkaan ohjauksen, jonka ansiosta lähes 5 metriä ja 1900 kiloa (nettopaino) painava auto liikkuu erittäin pehmeästi, eikä ajaessa tunnu lainkaan siltä, että olisi ison maasturin ratin takana.

Mutkaisella tiellä auto mukautuu hienosti eikä tunnu laisinkaan huojuvalta, kuten ehkä jokin muu saman kokoluokan auto. Maantieajossa auto liikkuu huomaamattomasti ja erittäin vakaasti eteenpäin.

Auton yllättävänkin kevyt ohjaus on omalta osaltaan kerännyt myös hieman negatiivista palautetta mutta ainakaan allekirjoittanut ei ole sitä mieltä. Tykästyin auton kevyeeseen ohjaukseen lähes välittömästi ja muun muassa kaupunkiajossa ohjaus on miellyttävä. Kyseisen kokoluokan autoksi se taittuu erittäin pienessä tilassa.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Mukava auto peruuttaa ruutuun

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Mukavasti mausteita

Autosta löytyy vakiovarusteena 360 asteen peruutuskamera, normaalit peruutuskamerat edestä ja takaa sekä lisäksi matkustajan peilin alapuolella oleva kamera. Avaimeton ajo-ominaisuus nimensä mukaisesti mahdollistaa autoon nousemisen sekä käynnistyksen ilman avaimien kaivamista taskuista.

Yksi hienoimmista ominaisuuksista näin suomen koleilla keleillä on ehdottomasti ratinlämmitin, mikä lämmittää ratin ennen kuin ehdit pihatieltä päästä pois. Tämähän on jokaisen länsimaalaistuneen kuljettajan märkä päiväuni.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Adaptiivinen vakionopeuden säädin (lisävaruste) on mukava lisä maantieajossa. Automaattinen kaukovaloavustin tunnistaa pimeällä vastaantulevat autot ja katuvalot ja säätää sen mukaisesti auton ajovaloja pitkien ja normaalien ajovalojen välillä. Pimeällä ajettaessa auton valot mukautuvat ratin liikkeiden mukaisesti, eli esimerkiksi oikealle kääntyessä valot taittuvat samaan suuntaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole matriisivalot vaan kaarrevalot.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Musta tikattu nahka tekee sisätiloista erittäin näyttävät

Sisätiloiltaan auto on hienoa tikattua nahkaa. Keskikonsolista löytyy kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli mistä pystyy säätämään kaikkea tarpeellista auton asetuksista musiikkiin. Autosta löytyy Apple Carplay sekä Android auto yhteensopivuus, joten kaikkien puhelimien liittäminen autoon onnistuu vaivatta. Mukava lisä on ajastettu lämmitys sekä viilennys. Ajastettu viilennys on juuri passeli kesällä auringon kuumentamaan auton.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Kattoluukku tuo mukavasti valoa tummaan autoon

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Mukavasti tilaa

Etupenkkien yläpuolella oleva kattoluukku tuo mukavasti lisää valoa tummaan autoon ja tarvittaessa voi nauttia raikkaasta ilmasta, kun luukun avaa nappia painamalla.

Takapenkeillä on hyvin jalkatilaa ja korkea auto takaa sen, että myös pidemmillä matkustajilla on mukavat oltavat matkustaa tarvittaessa takapenkillä. Pieni mukavuutta tuova lisä on takapenkkien selkänojan kallistuksen säätö (jaolla 1+2).

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Tilavalle takapenkille mahtuu, vaikka kaksi turvaistuinta yhtäaikaisesti

Tavaratila voisi olla isompikin, mutta omasta mielestä ihan riittävä kuljettamaan esimerkiksi kahta suurempaa koiraa. Tilavuutta tavaratilassa on noin 460 litraa.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Tilavuutta tavaratilassa on 460 litraa

Outlander PHEV mallissa on 45 litran polttoainetankki. Tankin kokoa on jouduttu pienentämään hybridiakuston takia. Täyden varauksen ja tankillisen saanut auto antaa noin 600 km kantaman.

Katumaasturi on loogisesti korkeampi kuin normaalit autot, jolloin kuljettaja istuu normaalia korkeammalle. Tämä takaa laajemman visuaalisen näköalan ja sen myötä myös turvallisuuden tunteen.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Ajotilojen juhlaa

Mitsubishi Outlander PHEV mallissa on viisi eri ajotilaa: Normal, EV eli täyssähkö, Sport, Snow sekä Lock-maastoajotila.

Normal-ajotilassa auto kulkee sähköllä ja polttomoottorilla riippuen akkujen sähkövarauksesta, kuitenkin aina ensisijaisesti hyödyntämällä sähköä. Polttomoottori avustaa kiihdytyksissä sekä tarpeen vaatiessa ylämäissä. Auton ajojärjestelmä vaihtaa itse älykkäästi polttomoottorin ja sähkömoottorin välillä, jolloin kuljettaja voi keskittyä täysin ajamisesta nauttimiseen.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Ohjauspyörän vasemmalta puolelta saa säädettyä mediaa ja oikealta vakionopeudensäädintä

EV-sähkö ajotilassa auto liikkuu pelkästään sähkömoottorien avulla, jolloin polttomoottori on kokonaan pois käytöstä. Tällöin polttoaineenkulutus on nolla. Huippunopeus pelkällä sähköllä on 135 km/h.

Sport-ajotilassa auto ottaa käyttöön polttomoottorin sekä kaiken virran sähkömoottoreista, jolloin autosta saa kaiken tehon irti.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Snow-ajotila on Suomen talviin yllättävänkin hyödyllinen. Auton S-AWD järjestelmä säätelee auton vetäviä renkaita ajotavan sekä ajettavan tien mukaisesti. Mutkaisilla teillä auto säätelee myös sitä mitkä renkaat jarruttavat. Tämän ansiosta auto on erittäin mukavan ja turvallisen oloinen lumisissa olosuhteissa. Snow-ajotila on myös hyödyllinen kytkeä päälle esimerkiksi umpihangessa ajettaessa. Itse suosittelen myös pitämään kyseista ajotilaa päällä lumisilla ja jäisillä teillä.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Keskikonsolista löytyy kaikki auton ajotilavalinnat

Lock-maastoajotilassa auto säätää vetäviä renkaita sen mukaan mille renkaalle kohdistuu eniten painetta. Esimerkiksi kuoppaisella tiellä tai metsässä jos yksi rengas nousee ilmaan, auto asettaa renkaaseen jarrun päälle, jolloin auton vääntömomentti kohdistuu vain renkaisiin, joille pito kohdistuu. Täten auto ei jää kovinkaan helpolla jumiin minnekään.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Isofix-valmius löytyy takapenkiltä kahdelta puolelta

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Onko autossa mitään moitittavaa?

Itselle autosta ei ole juurikaan ajokokemuksen perusteella mitään negatiivista sanottavaa. Ainut asia mitä olisin voinut toivoa, niin tavaratila voisi olla isompi. Kokonaisuudessaan Mitsubishi Outlander on erittäin passeli auto.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Mikäli olet suunnittelemassa auton vaihtoa ja mietinnässä on plug-in hybridit tai maasturit suosittelen ehdottomasti käymään edes koeajamassa Mitsubishi Outlander PHEV:ta. Auto ei ole turhaan saavuttanut suurta suosiota, sillä se soveltuu aina kaupunkiajosta kuoppaisille metsäteille.

Ja mikäli haluat lukea lisää muista Mitsubishin tuotannon autoista, niin Koeajolle.com sivulta löytyy kahdesta hieman vanhemmasta autosta erittäin hyvät kirjoitukset: Mitsubishi Outlander 2.2 Hdi ja Mitsubishi Pajero Sport.

Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia

Alle vielä tiivistettynä auton teknisiä tietoja kaikille niistä kiinnostuneille.

Auton malliMitsubishi Outlander PHEV instyle 4WD 5P
Vuosimalli2019
Polttomoottori2.4 L bensiini. 99 KW (135 hv/ 211 nm)
Sähkömoottorit (Etu+taka) 60kw (80hv) + 70kw (95hv) 135 nm+195 nm
Akuston kokonaiskapasiteetti13.8 kwh
VaihteistoAutomaatti
VetotapaKokoaikainen Neliveto
Mittarilukema97 000 km
Kulutus (valmistajan ilmoittama)2 l/100 km
Co2-päästöt46 g/100 km
Suorituskyky0-100 km/h 10.5 s
MitatP 4695 mm, L 1800 mm, K 1710 mm, akseliväli 2670 mm, Omamassa 1880 kg, tavaratila 453 l, tankki 45 l
Vetokyky750 kg (jarruton) 1500 kg (jarrullinen)
Koeajo Mitsubishi Outlander PHEV 2019 kokemuksia
Mitsubishi Outlander PHEV instyle 4WD 5P
 • Vuosimalli: 2019
 • Moottori: 2.4-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (99 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Neliveto
 • Mittarilukema: 97000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat